"Perišić bi mogao postati veliki igrač"

POHVALNO se o karijeri Ivana Perišića izrazio njegov bivši trener Nico Vander Donck, okarakteriziravši 20-godišnjeg hrvatskog veznjaka velikom nogometnom nadom. U razgovoru za Sport/Voetbal magazin, kojeg na svojim internetskim stranicama prenosi flamanski tjednik Knack, pomoćni trener Roeselarea, za koji je Perišić lani odigrao drugi dio sezone, je rekao:

"Realno gledano Ivan je kompletan nogometaš, no nije još zreo za sam vrh. Nije playmaker koji će uzeti loptu u noge, nanizati dva igrača i s loptom ući u gol, ne trči od šesnaesterca do šesnaesterca, a nije niti klasični defenzivni veznjak. On je nešto između. Najjači je kada se okomito sjuri prema suparničkom kaznenom prostoru, gdje se dobro snalazi i dobro igra glavom. Lako se nađe u prilikama za gol, budući da ima sjajan tajming."

Pohvalio je Vander Donck i Perišićevu čvrstoću ustvrdivši pritom kako je hrvatskog veznjaka prilično teško srušiti, ali u nastavku razgovora i otkrio neke njegove mane. "Čvrsto stoji na nogama i teško pada, a i za svojim 1.87 metara prilično je brz i agilan. I psihički je izrazito napredovao, premda moram reći da je tvrdoglav igrač, pa ponekad čini ono što sam smatra da je za njega najbolje. Ponekad ne prihvaća kritiku, a takvo što ne može proći u momčadi."

"To što su neke njegove reakcije plod iziritiranosti ne smatram lošime, jer temperamentom pokazuje pobjednički duh. Kod njega postoji mogućnost daljnjeg napretka za što će još morati učiti i raditi. Tek mu je dvadeset godina i prošle sezone s nama je odigrao svoje prve utakmice u prvoj ligi. Može dalje napredovati, što će i doći s utakmicama, ritom i iskustvom koje će steći. Bude li mentalno jak, postoji mogućnost da postane uistinu velik igrač", zaključio je Perišićev bivši trener.

Bivši suigrač: Cvitanich može uspjeti u Ajaxu

Brazilski napadač NAC Brede Leonardo (26), do ovog ljeta igrač amsterdamskog Ajaxa, izjavio je za nizozemske medije da je Dario Cvitanich daleko bolji igrač no što mnogi misle. Prošle je nedjelje Ajax na Amsterdam Areni deklasirao Leonardov NAC 6-0, a Argentinac hrvatskih korijena zabio je hat-trick.

"Pritisak je u Ajaxu ogroman. Od igrača se jako puno očekuje", prenosi Brazilčevu izjavu nizozemski Sportweek. S Luisom Suarezom u paru Cvitanich je vrlo opasan. Zajedno su nam njih dvojica zabili četiri gola. Nije loše."

Dodao je da ga Cvitanicheva forma ne iznenađuje: "Dario je uvijek igrao dobro. Siguran sam da je dovoljno dobar igrač za Ajax. Bit će sve bolji i bolji sada kad je postalo jasno da ne odlazi i da u klubu računaju na njega."

Priliku uvjeriti su u Cvitanicheve kvalitete, koji još uvijek nije izgubljen za hrvatsku reprezentaciju, imat će Dinamovi nogometaši, pa tako i izbornik Slaven Bilić, u dvoboju trećeg kola Europa lige. U Amsterdamu će “modri” gostovati 22. listopada.

Pročitajte više