TRANSFERI

Perišić izbačen na transfer listu. Njegov menadžer hitno traži sastanak u klubu

Foto: EPA

U DEBIJU Antonija Contea na pripremnoj turneji u Aziji Inter je izgubio 1:0 od Manchester Uniteda.

Conte je odmah posložio momčad u formaciju 3-5-2 koja je problematična za Ivana Perišića. Hrvatski reprezentativac postao je višak. Protiv Uniteda ušao je u drugom poluvremenu, na poziciju koja mu nije prirodna. Trebao se dokazati Conteu kao lijevi bek. U protekla 24 sata smo čuli tri verzije te priče. Prvo je Conte rekao da će testirati Perišića na mjestu beka, potom je najavio da će pronaći drugo rješenje ako prvo ne prođe, da bi nakon utakmice s Unitedom praktički stavio Perišića na transfer listu. 

"Mislim da on ne može pokriti ono što tražim. Potrudio se, ali mislim da je rezultat negativan. Nemam mu što prigovoriti po pitanju zalaganja. Karakteristike igrača ne mogu se promijeniti i Ivan trenutno u Interu može igrati samo napadača.", izjavio je Conte nakon utakmice bez imalo uvijanja.

Na poziciji napadača, poznata je stvar, trener Intera želi Lukakua. Inter je povisio ponudu na 75 milijuna eura, ali na Old Traffordu nisu popustili. Conte u paketu može ponuditi i Perišića, s takvom razmjenom kalkulira se već mjesecima.

Conte je odlučio da je Perišić višak, ali jesu li mu vlasnici Intera pomogli da tako odluči? 

Što se konkretno promijenilo u posljednja 24 sata, od Conteovog ultimatuma Perišiću, do njegovog odstranjivanja iz prve postave na transfer listu? 

Baš ništa. Conte je o Perišiću odlučio još prije dva dana, objašnjava današnja Gazzetta dello Sport, ali je čekao s objavom. Vijest je pustio sinoć, a vodeći mediji u Italiji su je odmah plasirali na naslovnice. Gazzetta je na udarnoj stranici izašla s naslovom "Conte prekrižio Perišića", bez ograde i bez upitnika. U tekstu su upozorili da priču oko Perišića treba čitati između redova.

Već godinama Perišić pokušava doći do Premiershipa. Svaki put je izvisio 

Conte je odlučio da je Perišić višak i da može napustiti klub, ali moguće je da trener tu odluku temelji na politici tvrtke, odnosno očekivanjima vlasnika Intera koji na hrvatskom igraču namjeravaju dobro zaraditi. Tema o Perišićevom odlasku iz Milana neprestano se obrađuje već tri prijelazna roka u nizu. Prošlog ljeta Perišić je bio na korak do najvećeg profesionalnog cilja, transfera u Premiership. Zatražio je transfer u Arsenal, Inter je pristao poslovati, ali samo dok Englezi nisu na stol izvadili ugovor o posudbi. Tako je za stolom nestao bilo kakav zajednički interes. Arsenal je došao po igrača kojeg nije mogao platiti, a posudba nije bila opcija za nikoga u Interu. Nisu trebali ni razmisliti.  

U međuvremenu, Perišić je zagazio u tridesetu godinu života i angažirao je superagenta Nelija Lucasa da mu pomogne s transferom u Englesku. Ovog ljeta povezivali su ga s Leicesterom, ali dvije najkonkretnije opcije i dalje su Arsenal i West Ham. Lucas je odmah zatražio sastanak s čelnicima Intera, revoltiran Conteovim izjavama i situacijom u kojoj se nalazi njegov igrač. Dio navijača Intera također je izrazio nezadovoljstvo tretmanom prema Perišiću, nakon što je za Inter odigrao blizu 150 službenih utakmica te zabio 37 golova. S Interom ga vežu još tri godine ugovora, a nedavno je odbio unosnu ponudu iz Kine, koja bi mu donijela bogatstvo na računu, ali ne i ostvarene ambicije u karijeri. 

Pročitajte više