Video: Perišić zabio zadnji penal za prolazak Borussije u Kupu

NOGOMETAŠI Borussije iz Dortmunda, aktualni prvaci Njemačke, tek su nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca prošli osminu finala tamošnjeg DFB Pokala.

Poslije 120 minuta borbe u Dusseldorfu, protiv Fortune, koja je uzgred rečeno trenutačno najbolja drugoligaška momčad, nije bilo pogodaka, pa se tako pristupilo izvođenju jedanaesteraca, a njih je odlučio Ivan Perišić.

Naime, dotad su četiri igrača Borussije bili precizni, dok je jedan domaći igrač propustio realizirati udarac s bijele točke. Posljednji je tako izvođenju pristupio Perišić, te je hladnokrvno zabio za prolaz svoje momčadi među osam najboljih i pobjedu 5:4.

Treba reći da je već od 34. minute Borussija igrala s igračem manje zbog dva žuta kartona Owomoyele. To je otvorilo šansu domaćinu, pa se igralo uz dosta prilika s obje strane, ali bez pogodaka. Perišić je, inače, na travnjak zakoračio u 74. minuti zamijenivši Barriosa.

Hoffenheim je na "bosanski pogon" s 2:1 pobijedio na svom travnjaku Augsburg. Naime, oba pogotka za Hoffenheim su postigli bosanski nogometaši. Sead Salihović je doveo svoju momčad u vodstvo u 24. minuti, a početkom drugog dijela (49.) je Vedad Ibišević postavio konačnih 2:1.

 

DFB Pokal, osmina finala:

Fortuna Düsseldorf - Borussia (D) 0:0, 0:0, 4:5 nakon jedanaesteraca

Hoffenheim - Augsburg 2:1 (Salihović 24, Ibišević 49 / Öhrl 37)

Bochum - Bayern 1:2 (Federico 26 / Kroos 52, Robben 90+1)

Nürnberg - Greuther Fürth 0:1 (Prib 15)

Pročitajte više