Perišić: Znao sam da će Srbi provocirati, ali mi je drago zbog pogotka

IVAN PERIŠIĆ, nova zvijezda Club Bruggea i Europske lige u posljednje dvije utakmice protiv Partizana postigao je tri pogotka i pokazao kakav talent su Hajduk i Sochaux pustili za sitniš.

"Očekivali smo teži meč protiv Partizana, jer su imali šansu pobjedom se vratiti u utrku za prolaz skupine. Mislim da nismo odigrali ništa posebno, ali smo zabili gol na vrijeme. Moj pogodak bio je plod pogreške protivnika", kazao je Perišić u razgovoru za "Blic".

Tijekom i nakon utakmice srpski navijači skandirali su "Perišiću Srbine", a mladi hrvatski reprezentativac nije se zamarao provokacijama.

"Znao sam da će biti takvih provokacija, ali nisam reagirao i sve je prošlo u redu. U Srbiju ću se vratiti za godinu dana s mladom reprezentacijom, a možda i prije... Planirao sam i ranije doći u posjet prijateljima Tošiću i Lazareviću, ali nisam stigao."

Belgijski klub je na odličnom putu da uz Šahtar osigura prolazak skupine. Preostala ima je važna utakmice protiv Tolousea.

"U sljedećem kolu idemo u Donjeck i nadamo se da ćemo uzeti bod. Francuzi nam dolaze u posljednjem kolu i željeli bismo da ta utakmica bude odlučujuća", rekao je Perišić.

Perišić je postao standardan član Ladićeve izabrane vrste u kvalifikacijama za Europsko U21 prvenstvo. Mladi ofanzivac trebao bi biti ključan igrač daljnjih kvalifikacija, a svojim igrama definitivno potvrđuje da A reprezentacija ima veliko pojačanje za budućnost.

"Čekaju nas dvije važne utakmice, na Cipru i u Slovačkoj. Pobijedimo li, zauzet ćemo prvo mjesto skupine. Srbija je u teškoj situaciji nakon poraza u Varaždinu, ali čeka nas uzvrat u Novom Sadu..."

Bivši junior Hajduka za Brugge je zabio četiri pogotka u Europskoj ligi i tri gola u prvenstvu. Uoči sezone ni sam igrač nije očekivao takav početak u novom klubu, a zbog odličnih igara veliki europski klubovi već su pokazali interes. Spominju se Ajax, HSV i berlinska Hertha.

Pročitajte više