Perkz na korak do vrha Europe

FOTO: LoL Esports/Flickr
 
Luka "PerkZ" Perković i G2 Esports na korak su od toga da četvrti put zaredom postanu prvaci europskog League of Legends Championship Seriesa! Pobjedom nad timom H2K plasirali su se u finale najprestižnijeg League of Legends natjecanja u Europi, ali i osigurali odlazak na World Championship kasnije ove godine.
 
>>LEAGUE OF LEGENDS VIKEND Kreću polufinalni mečevi, PerkZ igra u nedjelju
 
>>NAJBOLJI SU PALI Longzhu je pobijedio legendarni SKT T1
 
G2 Esports će u nedjelju imati priliku da nastave svoju dominaciju europskom League of Legends scenom. Dominaciju koja je započela kada su se prvi put pojavili u EU LCS-u. Kraljevi Europe, kako ih nazivaju, već tri sezone suvereno vladaju svojim kraljevstvom, a izgledno je kako će se vladavina i nastaviti.
 
Nakon što su u četvrtfinalu doigravanja jedva pobijedili Splyce rezultatom 3:2, mnogi su ih osporavali. Sam PerkZ je rekao kako mu je to jedna od najgorih partija u životu i kako oni mogu igrati puno bolje. Samo tjedan dana kasnije, čekao ih je novi izazov. Odličan tim H2K koji je sezonu završio osvojivši prvo mjesto u skupini B. 
 
Međutim, ovoga puta se pojavio onaj stari G2 Esports, koji vlada Europom posljednje tri sezone. H2K je bio potpuno bespomoćan. Jednostavno nisu mogli pronaći način kako igrati protiv Zvena i PerkZa. U vrlo jednostranoj seriji G2 Esports je pobijedio rezultatom 3:0 i time najavio povratak na europski tron.
 
Mladi Hrvat odigrao je odličnu seriju i po tko zna koji put dokazao da je jedan od najboljih igrača na svijetu. Iako mu publika možda zbog iskrenosti i jednostavnosti nikada nije bila naklona kao nekima koji su to možda i manje zaslužili, njegovo znanje i vještinu mu više nitko ne može osporiti.
 
 

 
G2 Esports je pobjedom na H2K osigurao odlazak na World Championship i Misftis Gamingu, protiv kojih će u nedjelju 3. rujna igrati u finalu EU LCS-a. Tako da su sada poznate dvije ekipe koje će predstavljati našu regiju na najvećoj League of Legends pozornici. 
 
Misfits Gaming je jedno od najvećih iznenađenja godine. Iako im regularni dio sezone nije bio previše uspješan u doigravanju igraju fenomenalno. U prvom meču izbacili su Unicorns of Love s 3:0, a već idući i favorizirani Fnatic s 3:1. Očekuje nas vrlo zanimljivo finale u kojem će ili Kraljevi nastaviti vladati Europom, ili će jedno od najvećih iznenađenja otići skroz do kraja i ponovo nas podsjetiti na priču o Davidu i Golijatu. 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

Pročitajte više