Pet riječi koje Ranieri izgovori igračima Leicestera prije svake utakmice

Foto: Guliver Images/Getty Images

CLAUDIO RANIERI dosegao je status božanstva u Leicesteru. Grad koji broji nešto manje od pola milijuna stanovnika večeras bi mogao slaviti naslov prvaka Engleske, a najbolji igrač Premier lige Riyad Mahrez otkrio što im najomiljeniji trener na Otoku kaže prije svake utakmice.

"Budite pametni, vi ste lisice", otkrio je Alžirac.

Ne zvuči kao najveći motivacijski govor, ali očito je da ima efekta na igrače koji su ove sezone upisali 22 pobjede, 11 remija i samo tri poraza.

Igrači vole Ranierija

Ranieri ima opušten odnos s igračima. Nije tiranin, više se voli zabavljati, ali postoji i ona druga strana koju javnost nikada nije imala prilike vidjeti.

"Samo je jednom vikao na nas i to na poluvremenu utakmice s Newcastleom", rekao je Mahrez za Mirror.

"Međutim, on je gotovo uvijek nasmijan. Na treningu nas nasmijava, ali to se promijeni na dan utakmice kada stvari postanu ozbiljne. Koncentriran je na posao. Znamo mu kazati kako mu je odvezana cipela, ispričamo mu vic, ali on se ne da. Samo nam kaže - dečki, 'ajmo se fokusirati na utakmicu", dodao je.

Igrači Leicestera večeras će bez svog trenera pratiti utakmicu Chelseaja i Tottenhama. Ukoliko Spursi izgube ili remiziraju, Mahrez i društvo postat će prvaci Engleske.
 

Pročitajte više