Peter Crouch: I dalje vjerujemo...

DIVOVSKI centarfor Liverpoola i engleske nogometne reprezentacije Peter Crouch priznao je u razgovoru za službene stranice Engleskog nogometnog saveza (FA) da momci iz Gordog Albiona još uvijek vjeruju u plasman na Europsko prvenstvo.

Crouch, koji je u kvalifikacijama za "alpsko" EP bio efikasan četiri puta, također je naglasio kako je utakmica u Austriji idealan test uoči meča s Hrvatima na Wembleyu za koji se nada da će biti krucijalan.

"Vjera u plasman nije nas napustila u niti jednom momentu. Istina je da u početku kvalifikacija nismo bili dobri, ali su u međuvremenu puno napredovali. Sad igramo dobar nogomet i sramotno je što ovisimo o drugima. No, prilično smo sigurni da ćemo odraditi posao kako treba te da će događaji na drugim terenima  rasplesti u našu korist."

Kobna je engleska večer u Moskvi dovela McClarenove momke u situaciju da sa strepnjom osluškuju događanja na drugim terenima, a Crouch naglašava da su njegovi suigrači zaboravili utakmicu s Rusima.

"To je jako važan faktor. Prije te utakmice svi su bilu sretni i zadovoljni našom igrom, dobili smo nekoliko partija glatko, rezultatom 3:0. O tome treba razmišljati. U Moskvi smo veliku većinu susreta odradili jako dobro i onda se dogodilo tih kobnih deset minuta. Štucali smo, ali smo to ostavili iza sebe. Sada nas čeka vrlo značajna utakmica u Beču, moramo se pokazati u pravom svjetlu. Naravno da nas najvažnija stvar čeka u srijedu na Wembleyu, ali za Englesku je svaka utakmica - velika utakmica. Protiv Austrije ćemo tražiti pozitivan rezultat koji će nam donijeti samopouzdanje i omogućiti da se u susret s Hrvatskom uđemo s pozitivnim mislima. U Beču će izbornik McClaren imati sjajnu priliku da isproba neke igrače (nakog dugo vremena na teren će zajedno Beckham i Lampard, op.a) i ideje uoči Hrvatske. Bit će to sjajan test koji nam može puno pomoći." - dodaje engleski napadač.

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više