Zarađuje 150 tisuća kuna mjesečno, a ne može potrčati: Petev izbacio Sammira i Ćorića iz momčadi

Foto: Hina, Index 

"DOŠAO sam po svoj najdraži naslov prvaka", u siječnju je poručio Sammir kojem je Dinamo upriličio spektakularan doček u zagrebačkoj zračnoj luci. Filho se vratio iz Kine, gdje je osigurao egzistenciju. Nije baš bio u treningu, ali Dinamo mu je ponudio najbolji ugovor hrvatskog nogometa. Potpisali su VIP salonu na Plesu. 

Iz kluba je Brazilac ranije izbačen doslovno kroz blato i lokvu, nakon sedam godina, 171 utakmice i 46 postignutih golova, ali i serije incidenata i noći provedenih u jedinici za triježnjenje. Otišao je i s nasilno prišivenom etiketom hrvatskog reprezentativca, no ništa nije pomoglo da dosegne cijenu koja se od njega očekivala. Financijski aspekt odnosa Dinama i Sammira bio je posebno neprimjeren; Filho je primao Mamićeve skupocjene satove i razbijao diskoteke, pa potom vraćao milijunske kazne u obiteljsku blagajnu. Novac je kolao, a kola i danas.

Sammir je slučajno rukom na potpisivanju otkrio i koliko: zagarantiranih 20 tisuća eura mjesečno, jednokratna isplata od milijun i 260 tisuća eura te polugodišnja bruto naknada za sezonu 2016/17. u iznosu od 510 tisuća eura. Ugovor je potpisan na tri godine. Sammir se vratio kao kralj, iako nije trenirao nekoliko mjeseci.

"On će biti prevaga na putu do naslova. Sretni smo što ga imamo. Jedan je od najvećih igrača Dinamove povijesti", najavio je tom prilikom direktor Dinama Tomislav Svetina.

Četiri mjeseca kasnije, Dinamo je bez naslova prvaka, a Sammir je udaljen iz Dinamove momčadi. Trener Ivajlo Petev privremeno je preživio gubitak naslova, a obzirom da ne mora ganjati rezultat, može složiti momčad po svom guštu. U njoj nema mjesta za čovjeka kojem je teško potrčati. Nema mjesta za nikog tko je odlučio štrajkati, najavio je Petev prije utakmice, pa na kupi ostavio Sammira i Antu Ćorića.

Ćorić je stalna bomba u svlačionici 

Sammir je od povratka u Dinamo odigrao 11 utakmica i zabio jedan gol, uz dvije asistencije. Više nije igrač koji je prije šest godina protiv Malmoa odveo Dinamo u Ligu prvaka. Ostao je i prilično nezainteresiran, noćna mora svakog trenera. Stalna bomba u momčadi je i mladi Ante Ćorić. U stalnim je razmiricama s Mamićem i uvijek je na odlasku. No, ipak je najveći Dinamov talent. Gdje je pošlo po zlu? Petev mu daje šansu, ali na poziciji na lijevom krilu. To nije njegovo mjesto, pa je mladac dodatom nervozan. U sredini, čak i kad Sammiru ne ide, prednost ima Antolić, a u posljednje vrijeme i mladi Gojak koji je Cibaliji utrpao četiri gola. Dinamo će oko dragulja poput More, Šituma i Gojaka graditi momčad za budućnost. Među njima možda neće biti Ćorića.

Pročitajte više