Petev: Rijeka? Ovo je ipak najveći hrvatski derbi

Foto: Hina

SAMO 24 sata nas dijeli od najvećeg derbija hrvatskog nogometa. Dinamo na Maksimiru dočekuje Hajduk u subotu od 15 sati, a Ivajlo Petev jutros je doznao da će usprkos suspenziji ipak moći računati na svog najboljeg igrača, Alžirca Soudanija.

Trener Dinama dan uoči derbija stigao je pred brojne novinare, otkrio situaciju u momčadi i najavio utakmicu.

"Najveći je ovo derbi u Hrvatskoj, nadam se da će opravdati taj naziv. Očekujem bolju igru Dinama, da budemo koncentrirani svih 90 minuta. I jedino što je bitno, da osvojimo svih tri boda. Svjesni smo da je sve u našim rukama", rekao je Petev.

Rekao je i koliko mu znači pomilovanje Soudanija, čija je suspenzija po hitnom postupku jutros ukinuta, samo dva dana nakon što mu je kaznu izrekao disciplinski sudac Saša Pavličić-Bekić.

"Nije moj stil da uvijek komentiram suđenje i sudačke odluke. Trener sam Dinama, samo me zanima Dinamo i ne želim komentirati suđenje. Želim samo reći da u svakoj utakmici postoje sporne situacije te da postoje odgovorni ljudi koji o tome odlučuju. Normalno je to da računam na Soudanija", rekao je Petev.

Derbi je proglašen utakmicom visokog rizika, a ulaznice se dobro prodaju i tribine Maksimira trebale bi biti dobro popunjene, tvrde u Dinamu.

Problema s ozljedama ima i u Hajduku i u Dinamu. "Imamo mali problem s Hodžićem, nakon posljednjeg treninga ćemo odlučiti. Što ako Hodžić ne bude igrao? Moramo naći rješenje. Ćorić je bio tjedan dana bolestan, ali trenirao je s momčadi od ponedjeljka te ćemo o njegovu nastupu odlučiti nakon zadnjeg treninga".


Usporedio je derbije Dinama s Rijekom i Hajdukom. "Uvijek je ovaj derbi najveća utakmica u hrvatskom nogometu. Dakako, svaka utakmica je bitna, ali ovo je najveći derbi", rekao je Petev.

Tko je najopasniji igrač Hajduka?

"Hajduk ima dosta opasnih igrača, dobra su momčad, ali ponavljam, sve ovisi o nama i kako ćemo se ponašati na terenu".

Petev je debitirao na klupi Dinama upravo protiv Hajduka. Tad je završilo 0:0. "Nadam se da ću ovaj put imati više sreće", kaže bugarski stručnjak.

"Rijeka je favorit jer ima četiri boda, ali nama to ništa ne znači. Ima još dosta utakmica do kraja i ništa još nije riješeno. Moramo se koncentrirati na sebe i da pobijedimo sve do kraja. O Rijeci uopće ne želim govoriti jer je pred nama derbi s Hajdukom", zaključio je.
 

 

 

Pročitajte više