Petit: Domenechova glava mora pasti, ipak smo Francuzi

EMMANUEL PETIT, sjajni francuski veznjak s kraja devedesetih godina, izjavio je da glava francuskog izbornika Raymonda Domenecha mora pasti.

"Ipak smo mi u Francuskoj, što znači da glava mora pasti" - aludirao je 38-godišnji plavokosi francuz na Francusku revoluciju i giljotiniranje:

"Mislim da je nasljednik Raymonda Domenecha već odabran. Predosjećam da će sljedeći izbornik biti Didier Deschamps, a mene je predosjećaj rijetko varao."

"Deschamps je jedini čovjek dorastao tom izazovu u ovom trenutku. Čini se da ga vole u Savezu, a igrao je i trenirao već na vrhunskoj razini. Mislim da je on logičan odabir."

Petit je dodao da će njegov suigrač, s kojim je u paru na sredini igrališta osvajao naslove svjetskih i europskih prvaka 1998. i 2000. godine, svakako biti bolji izbor od Domenecha.

"U svakom bi slučaju bio bolji izbor od Domenecha. Obožavaju ga navijači, a vole ga i mediji. Ukoliko Francuska ispadne s Eura bez četvrtfinala, smjenu treba obaviti hitno."

"Uopće ne razumijem izmjene koje je Domenech radio tijekom prva dva dvoboja. Umjesto umornog Toulalana protiv Nizozemaca je trebao uvesti Nasrija, to je bilo najbitnije. Ribery bi tako mogao ostati na svojoj poziciji lijevog polušpica, koja mu najviše odgovora."

"Niti Bafetimbiju Gomisu nije učinio uslugu kad ga je uveo u igru prije Karima Benzeme" - zaključio je.

Totalsport

Pročitajte više