Lige petice

Petit o Mbappeu: Shvaća li on što radi? Da sam na Messijevom mjestu, poludio bih

Foto: EPA

KYLIAN MBAPPE trenutno izgleda i ponaša se kao najnezadovoljniji igrač Paris Saint-Germaina. Iako i on i ostatak ekipe, uključujući Neymara i Messija, igraju u odličnoj formi, Mbappe se nerijetko duri na terenu te daje provokativne izjave. Tako je tijekom reprezentativne pauze indirektno poručio da mu je zbog uloge na terenu draže igrati za Francusku nego za PSG.

"Ovdje igram drugačije nego u klubu, ovdje imam puno više slobode. U Parizu je drugačije, od mene se traži da katkad budem 'pivot' koji otvara prostor za druge", izjavio je Mbappe.

Petit: Je li Mbappe sposoban shvatiti posljedice svojih riječi?

Takvo ponašanje je, čini se, dozlogrdilo Emmanuelu Petitu, bivšem reprezentativcu Francuske i nogometašu Monaca, Arsenala, Barcelone i Chelseaja. "Uvijek se radi o istom igraču. U jednom trenutku mora prestati", poručio je Petit, osvajač svjetskog i europskog zlata s Francuskom, u razgovoru za RMC pa dodao:

"Je li sposoban shvatiti posljedice svojih riječi? Postoji efekt bumeranga. Reci nasamo svom treneru ako te nešto muči. Govorimo o samom srcu momčadi, a on to samo tako stavlja u javnost. Da sam na mjestu Messija i ostatka ekipe, bila bi mi puna kapa svaki put kad Mbappe progovori. Sljedeći korak je da ga pitaju kakvu momčad želi imati. Samo to još nedostaje."

Pročitajte više