Petit upozorava: Francuska nema ni mentalnu snagu ni nogometnu kvalitetu

NEKADAŠNJI francuski reprezentativac Emmanuel Petit, osvajač svjetskog nasova 1998. i europskog 2000., smatra kako ''tricolori'' nemaju previše izgleda za uspjeh na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini iduće godine.

"Neću upasti u popularnu zamku patriotizma. Mislim da u ovom trenutku francuska reprezentacija Laurenta Blanca nema ni mentalnu snagu ni nogometnu kvalitetu da bi bila među favoritima na Euru", iskreno je priznao bivši veznjak Monaca, Arsenala, Barcelone i Chelseaja.

"Francuska ima mnogo vrhunskih nogometaša, ali oni nikad nisu  uspjeli pokazati svoj puni talent u reprezentaciji. No, i bolje je da skinemo sa sebe teret favorita jer smo pobjedama u prijateljskim utakmicama protiv Engleske i Brazila pokazali da smo bolji u ulozi autsajdera."

"Blanc radi posao najbolje što može i mislim da mu ide dobro. Imamo pravo očekivati bolju igru, ali Blanc je prvi koji će to i sam priznati. Nakon SP-a 2010. i užasne slike koju smo ostavili, bilo je samoubojstvo preuzeti ovu momčad. Zato mislim da Blanc radi dobar posao", zaključio je Petit.

Pročitajte više