Petković: A govorili ste nam da smo autsajderi

Foto: Index

DINAMO je na rasprodanom Maksimiru s 1:0 pobijedio u prvom susretu osmine finala Europa lige. Nakon kontre Modrih u 37. minuti, Olmo je pobjegao braničima Benfice, s lijeve strane je ušao u kazneni prostor Portugalaca, a na crti se u njega zabio Ruben Dias. Sudac Oliver procijenio je da se faul dogodio unutar kaznenog prostora, a Petković je zabio iz kaznenog udarca.

Jedna je to od najvećih pobjeda u novijoj povijesti Dinama. Podsjećamo, Modri su od 1970. čekali da prezime u Europe. Ove sezone ne samo da su to napravili, da su ostvarili nešto što Zagreb čeka pola stoljeća, nego se njihova europska bajka nastavlja, a armija navijača nastavlja sanjati najljepši san.

Jedan od junaka Dinamove pobjede, sjajni Bruno Petković stao je prvi pred kamere.

"Odigrali smo muški. Nisam se uplašio penala. Bio sam samouvjeren prije nego što sam šutirao'', rekao je Petković, pa je dodao:

"Bili smo autsajderi po vama novinarima i vašim portugalskim kolegama, ali mi se nikoga ne bojimo. Ako baš želite, idemo i u Portugal kao autsajderi ali sigurno baziramo našu igru na nama, a ne na njima."

Pročitajte više