Petković na SP-u s 22 igrača

KAO ŠTO se i očekivalo FIFA nije dozvolila izborniku reprezentacije Srbije i Crne Gore, Iliji Petkoviću, da u momčad za SP umjesto svog sina Dušana (32), uvrsti nekog drugog nogometaša tako da će selekcija SiCG jedina na SP-u u Njemačkoj imati 22, a ne 23 igrača.

Ilija Petković je svog sina Dušana, inače srednjeg braniča OFK Beograda, uvrstio u reprezentativnu momčad kao zamjenu za ozlijeđenog napadača Mirka Vučinića, ali se potom u Srbiji digla velika buka zbog izbornikovog nepotizma. Uvrijeđeni Dušan Petković sam se skinuo s popisa izabranih igrača u Njemačkoj, pa ga je njegov otac pokušao zamijeniti nekim drugim igračem. No FIFA-in pravilnik o zamjenama igrača vrlo je precizan i do početka SP-a izbornici mogu zamijeniti samo one prijavljene igrače za čije ozljede posjeduju liječničku dokumentaciju, a kako Dušan Petković nije ozlijeđen njegovo mjesto u momčadi SiCG ne može zauzeti neki drugi igrač.

Vratar reprezentacije SiCG Dragoslav Jevrić izjavio je tim povodom da reprezentativci nisu imali ništa protiv uvrštavanja Dušana Petkovića na popis igrača za SP i da im je žao što nije ostao njima u Njemačkoj. "Međutim", dodao je on, "to nije narušilo ozračje u momčadi."

Dušan Petković je, pak, po povratku u Beograd rekao novinarima da se odrekao mjesta među reprezentativcima zato što nije želio ispasti krivac za eventualni neuspjeh reprezentacije SiCG na SP-u i da zaštiti oca od pisanja beogradskih tabloida koji su ga zadnjih dana neukusno vrijeđali zato što je pozvao sina u reprezentaciju: "Atmosfera u izabranoj momčadi je sjajna i ja ću se vratiti u Njemačku u privatnom aranžmanu da bih bodrio reprezentativce već na njihovoj prvoj utakmici protiv Nizozemske, 11. lipnja."

Pročitajte više