hnl europa

Petković: Nebitno je li me vratio Čačić. Možda to sutra bude netko drugi

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

BRUNO PETKOVIĆ se nakon očajne prošle sezone u najvećem stilu vratio početkom ove. Postigao je ključne golove protiv svih suparnika na putu do skupine Lige prvaka, a kruna mu je bio krasni gol škaricama u pobjedi protiv Bodo/Glimta (4:1), vrijednoj grupne faze LP-a te više od 20 milijuna eura. 

S obzirom na to da njegov preporod koincidira s dolaskom Ante Čačića, točnije pripremama koje je odradio pod njim, Dinamov trener je nakon trijumfa nad norveškim prvakom dobio pitanje smatra li velikim osobnim uspjehom što je iz Petkovića izvukao najbolje.

Čačić: Rekao sam Bruni da nije desetka

"Ja sam Bruni rekao da mu desetka ne pristaje i da je on devetka te da ću svojim osobnim neuspjehom smatrati ako ne bude pozvan u reprezentaciju. To sam mu rekao na pripremama. Od kad sam ja u Dinamu, on radi jako dobro i svoju klasu će dokazati. A hoće li ga izbornik pozvati, to je njegova stvar."

Petković je ovako odgovorio na isto pitanje: "Svaki trener ima utjecaj na svakog igrača, možda pozitivan, možda indiferentan. Ali osjeti se kad ti trener da dodatnu mirnoću, kad ima vjeru u tebe, i to je jako bitno. Nebitno je li to Ante Čačić, možda će sutra biti netko drugi.

Petković: Trener ti da neke smjernice, ali ti nogomet ili znaš igrati ili ne

Trener ti da neke smjernice, ali ti nogomet ili znaš igrati ili ne. Nešto možeš popraviti, nešto ne, ali na psihološkoj bazi odnosi između trenera i igrača sigurno pomognu. Naravno da trener ima zaslugu za koheziju u svlačionici. Je li me izbornik motivirao? Ja sam maksimalno motiviran bez obzira na to kako me vidite. Znam što radim, koliko se trudim i koliko se dajem. Dajem sve od sebe, ispunjavam zadatke, a trener i izbornik su tu da odlučuju."

Petković je objasnio na što je aludirao kada je spominjao greške u komunikaciji protiv Bodoa: "Kad se umoriš i kad su noge teške, jako teško je preuzimati protiv ovakvog protivnika koji tako igra. Teško je u pravom trenutku prokomentirati i iskomunicirati tko koga treba preuzeti. Bodo je nezgodan protivnik, igraju taj neobičan stil nogometa i nije lako igrati protiv njih."

Pročitajte više