hnl

Petorica hajdukovaca zbog simptoma korone poslana hitno za Split, derbi će se igrati

DERBI između Rijeke i Hajduka (18:05) ipak će se odigrati premda su četvorica igrača splitskog kluba i jedan član stručnog stožera Bilih nekoliko sati prije početka utakmice zbog vidljivih simptoma koronavirusa poslani doma u Split.

Tu su nam vijest potvrdili iz Hajduka, a kazali su nam i da se igrači koji su otišli u Split nisu imali vremena testirati, već su poslani doma čim su primijećeni simptomi koronavirusa.

Ipak, prema pravilima, razloga za neodigravanje zaostalog susreta petog kola HNL-a nema. Protokol kaže da se utakmica odgađa ako jedna momčad ima barem pet zaraženih igrača, što ovdje nije slučaj. 

Četvorica igrača Hajduka jutros su u hotelu u Opatiji, gdje je momčad smještena uoči utakmice s Rijekom, klupskom liječniku prijavila slabost i glavobolju. 

Riječ je o igračima koji su i inače boravili zajedno u sobama te su odmah po zaprimanju informacije izolirani od ostatka momčadi i stručnog stožera. Nakon konzultacija s epidemiologom NZJZ-a SDŽ-a, upućeni su za Split gdje će ih testirati na covid-19.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više