WTA

Petra Martić u maratonskom meču upisala neočekivan poraz

Foto: Profimedia

PETRA Martić poražena je u 1. kolu kvalifikacija za WTA turnir u Miamiju od Amerikanke Christine McHale sa 6:7(3), 7:5, 4:6 nakon čak tri sata i 10 minuta igre. Martić, 58. tenisačica svijeta, bila je prva nositeljica kvalifikacija i malo joj je nedostajalo da izravno, po rankingu, uđe u glavni turnir Miamija.

Bio je to meč u kojem je hrvatska tenisačica gotovo cijelo vrijeme bila u zaostatku. Prvo je dvaput nadoknadila break u prvom setu, no izgubila je tie-break, da bi u drugom dvaput gubila svoj servis, ali je uspjela napraviti treći break u jedanaestoj igri za poravnanje u setovima protiv 163. igračice na WTA listi.

Loša iskoristivost break-lopti

U trećem setu je povela s 2:0 pa izgubila četiri igre zaredom, da bi ipak uspjela poravnati na 4:4. U zadnje dvije igre Martić je dobila samo dva poena i McHale je došla do druge pobjede u četiri međusobna sraza s hrvatskom tenisačicom.

Dućanka je u meču imala sedam as-servisa i čak 92 posto ubačaja prvoga servisa, no njezina protivnica je imala čak i viši postotak (94). Presudile su lopte za obrat. Od čak 22 ponuđene Petra je iskoristila samo sedam, a McHale je imala daleko bolji prosjek, od devet lopti je iskoristila sedam. Martić je prije samo četiri dana izgubila četvrtfinale Indian Wellsa.

Pročitajte više