WTA

Petra Martić u polufinalu turnira u Kini

Foto: Gulliver / Getty Images

NAKON što je u prva dva meča bila bolja od Jasmine Paolini i Fione Ferro, Petra Martić nastavila je s dobrim igrama i u četvrtfinalu. Na WTA turniru serije Premier u kineskom Zhengzhouu ostvarila je svoj najbolji rezultat u Aziji u karijeri.

Protivnica u četvrtfinalu bila joj je Bjeloruskinja Aryna Sabalenka, 13. igračica svijeta, ali Petra se u tri tijesna seta bolje snašla te joj tako uzvratila za nedavni poraz u Cincinnatiju.

U prvom setu Petra je stalno imala prednost, ali zakomplicirala je situaciju pred kraj. Propustila je set-loptu pri rezultatu 5:4 i izgubila taj gem, ali je odmah uzela sljedeća dva te osvojila set.

Drugi je započela brejkom, ali Sabalenka je imala odgovor te je nakon duge borbe i čak devet set-lopti došla do izjednačenja. U trećem setu Martić nije imala problema na servisu sve do odlučujućeg gema. Nakon brejka za 5:4 pružila je Bjeloruskinji dvije brejk-lopte, ali onda je s četiri vezana poena uspjela dovršiti meč.

U polufinalu Petra će igrati protiv bolje iz susreta Svitoline i Mladenović. Do sada je protiv Svitoline imala skor 1:4, dok je protiv Mladenović daleko uspješnija s omjerom 3:0.

U drugom polufinalu sastaju se Karolina Pliškova i Ajla Tomljanovic.

Pročitajte više