Petrić: Celtic je zainteresiran, ali ostajem u Baselu do ljeta

MLADEN PETRIĆ proglašen je najboljim igračem švicarske lige, a kako je zimsko razdoblje za transfere otvoreno, navijači i čelnici njegovog Basela najviše se pribojavaju Mladenovog odlaska iz kluba.

"Puno mi znači ovo priznanje, jer to nije izbor novinara ili navijača, već je to nagrada za koju su glasali sami igrači. Velika je čast i priznanje kad vaši kolege i suigrači odluče da ste najbolji.", osvrnuo se napadač Basela na izbor "Švicarski zlatni igrač", nagradu koja se dodjeljuje najboljem igraču lige po izboru profesionalnih nogometaša.

Osim tog priznanja, Petrićev pogodak u derbiju protiv Zuricha ušao je u konkurenciju za najljepši gol prvog dijela švicarske sezone u izboru švicarske televizije. Skromni Petrić je i to kratko prokomentirao kao lijepo priznanje, a nije mu smetalo što je u trenutku našeg razgovora više glasova imao gol Ivana Rakitića.

"Svako priznanje zaista je lijepo, pa tako i ovo za gol sezone. A Rakitić je zabio stvarno sjajan gol, i to svojom slabijom nogom. Nije ništa čudno da trenutno njegov pogodak vodi", rekao je Petrić.

Unatoč sjajnim igrama Petrića i sve boljim nastupima mladog Rakitića, Basel je trenutno tek peti u švicarskoj ligi, što za klub koji svake sezone cilja na osvajanje prvenstva nije zadovoljavajuće. Tako su navijači Basela kao najveću novogodišnju želju na stranicama kluba istaknuli osvajanje prvenstva, a druga želja im je ostanak Petrića u klubu.

Petrić će do kraja sezone vjerojatno u klubu i ostati, no teško je očekivati da će i u 2008. godinu Basel ući s našim reprezentativcem na popisu igrača. Petrić je, složit će se mnogi, švicarsku ligu "prerastao".

"Kako zasad stvari stoje, ostat ću u klubu do ljeta. Iako se otvorio zimski period za transfere i zainteresiranih klubova ne nedostaje, konkretnih ponuda zasad nema i mislim da ću tek na ljeto napustiti klub", rekao je Petrić, najavivši kako je teško da će i slijedeće sezone nastupati za Basel.

Zainteresirani postoje, a Petrić potvrđuje da je među njima i škotski Celtic. Iako je Celtic velik klub, Mladen je često naglašavao kako mu je životni san igrati u nekom od klubova u jednoj od liga petice, tako da ćemo njegovo konačno odredište vjerojatno saznati tek na ljeto.

M.Č.

Pročitajte više