Petrić: Spreman sam preuzeti Van der Vaartovu ulogu

VODSTVO bundesligaškoga kluba iz Hamburga potvrdilo je na internet stranicama kluba da je hrvatski reprezentativac Mladen Petrić potpisao ugovor do 2012. godine.

> Olić: Dobili smo dobrog igrača!

"Raduje nas što možemo objaviti da je transfer Mladena Petrića u HSV realiziran", stoji u priopćenju koje je potpisao izvršni direktor kluba Bernd Hoffman.

"Radi se o igraču koji je dosad u Bundesligi, kao i u hrvatskoj nacionalnoj momčadi, demonstrirao visoku klasu", dodao je.

Sportski direktor Dietmar Beiersdorfer objasnio je što će na kvalitativnoj osnovi Petrić donijeti klubu s njemačkog sjevera.

"U Mladenu dobivamo igrača koji će umnožiti našu napadačku raznovrsnost i koji je vrlo opasan po gol. Uvjereni smo da će značajno podići kvalitetu naše momčadi."

Petrić je tijekom subotnje večeri i nedjeljnog jutra odradio liječničke preglede i potpisao četverogodišnji ugovor. Potom je otputovao na okupljanje hrvatske reprezentacije koja u srijedu u Mariboru igra prijateljsku utakmicu sa Slovenijom. Klub će ga predstaviti u četvrtak, nakon što se vrati s reprezentativne akcije.

U hamburškom su klubu također sve najbolje na sportskom polju zaželjeli svom bivšem igraču Mohamedu Zidanu, koji je za Petrića otišao u Dortmund, kao i njegovu novom dosadašnjem klubu, Borussiji.

"Došao sam zbog Lige prvaka"

Petrić je, prije puta za Zagreb dao ekskluzivni intervju za službeni web Hamburga:

"Da, sve je završeno. Kako se osjećam? Osjećam se grandiozno, sretan što sam ovdje kao novi igrač HSV-a ", započeo je Petrić, pozirajući uz zgradu Gradske vijećnice i hraneći labudove na Elbi.

Na pitanje što je presudilo njegov dolazak u Hamburg, odgovorio je:

"Najveći je razlog mogućnost igranja u Ligi prvaka, što je dosad bio moj neostvareni cilj. Nikad nisam igrao Ligu prvaka, a s Hamburgom ću svakako biti u prilici izboriti je. Osim toga, činjenica je da su me iz HSV-a jako željeli. Moram priznati da je vrlo ugodan osjećaj kad se netko za tebe tako jako bori."

*Tijekom Europskog prvenstva izjavljivali ste da biste otišli samo u veliki klub. Je li HSV dovoljno velik?

"HSV je za mene među najvećim bundesligaškim klubovima. HSV je jedini klub koji nije nikad ispao iz 1. Bundeslige. Bio sam u Dortmundu, u Borussiji, koja je također veliki klub. Ipak, HSV predstavlja jednu dimenziju više."

*Što mislite, koliko je HSV-ova momčad spremna napraviti ove sezone?

"Prvo moram razgovarati s trenerom, vidjeti kakva su njegova očekivanja i prohtjevi. Otprilike sam mogao shvatiti što trener Jol od momčadi traži u prvoj utakmici. Rezultat 2:2 s minhenske premijere protiv Bayerna odličan je start, posebice stoga što se momčad vratila u utakmicu nakon što je gubila 2:0."

*S kim ste od novih igrača bili u kontaktima? Koga od ranije poznajete?

"Često sam se telefonski čuo s Ivicom Olićem. I on mi je preporučio dolazak ovdje. Rekao je da je grad prekrasan. Na prvu me jako podsjeća na Zürich. Također, s Timom Atoubom igrao sam u Baselu, a s Michaelom Lindemanom i Ricardom Monizom u Grasshoppersu."

*Što će za vas značiti igrati zajedno s Olićem?

"To je sjajno saznanje. Znamo se iz reprezentacije i osjećamo se dobro u igri. Lani sam igrao s Robertom Kovačem u Borussiji, sada ću s novim Hrvatom. Drago mi je zbog toga.

*Jeste li kad s Olićem dijelili sobu tijekom freprezentaivnih akcija?

(Smijeh). "Jesam, no otad inzistiram da budem sam. Hrkao je pa se od njega nikako nisam uspijevao odmoriti."

*Iz HSV-a je otišao Rafael van der Vaart? Jeste li spremni preuzeti njegovu ulogu i odgovornost u igri?

"Sama činjenica da me se spominje u tom kontekstu za mene je kompliment. S odlaskom Rafaela ovaj je klub izgubio jednoga fantastičnog igrača. Sada, jasno, moraju postojati drugi koji će preuzimati odgovornost. Ja odgovornost volim i nikad ne bježim od nje. Mislim da ćemo kao momčad uspjeti kompenzirati njegov odlazak."

D.C./Totalsport
Foto: HSV.de

Pročitajte više