Petrić: Svoj sljedeći pogodak možda proslavim moonwalkom

NAPADAČ HSV-a i hrvatske nogometne reprezentacije Mladen Petrić dao je intervju lokalnom hamburškom dnevniku, Morgenpostu. Odgovarao je Petrić na razna pitanja vezana uz nadolazeću sezonu, iznio je svoje želje vezane uz nju, pričao o alergiji zbog koje je patio na terenu, o šalama unutar momčadi, ali i o razlozima zbog kojih je se odlučio na ostanak u HSV-u, pritom odbivši neke ponude.

Primjerice, onu aktualnih njemačkih prvaka Wolfsburga, koji su pokazivali velik interes u smjeru njegova angažmana. Mogućnost toga transfera vjerojatno je počivala i na odluci prvaka i njihova sjajnog strijelca Edina Džeke hoće li prihvatiti ponudu Milana. Nakon što je odlučeno da bosansko-hercegovački reprezentativac ostaje u Bundesligi, tako se postepeno stišavala i mogućnost Petrićeva prelaska u redove Wolfsburga.

Iako je u jednoj fazi Petrić, kojeg ugovor s HSV-om veže do 2012. godine, mogao reći "da" i otisnuti se u smjeru prvaka. Danas hrvatski napadač, koji je u jučerašnjoj prijateljskoj utakmici protiv austrijskog niželigaša Raike zabio prvi od 13 golova svoje momčadi, o svemu tome kaže:

"Oni su prvaci i igrat će u Ligi prvaka. No, samo to nije dovoljan razlog da bih ja napustio Hamburg."

Mogli ste zaraditi i više novca?

"Da, čak i dvostruko više od onoga što zarađujem u Hamburgu."

Vi ste ostali, Olić je napustio klub. Kakva je, po vašemu mišljenju, situacija u HSV-ovom napadu?

"Sa Eliom i Romeom Castelenom ćemo imati brzinu, Paolo Guerrero i ja smo tehničari. Ono što nam nedostaje je fizički jak igrač koji će se postaviti i razvijati situaciju u napadu."

Koji su vaši osobni ciljevi pred novu sezonu?

"Uvijek želim napredovati, svake sezone. Lani sam u Hamburg došao kasno, nakon Europskog prvenstva, bez prave pripreme. A, otegotnu su mi okolnost predstavljali i ozljede i napadi alergije. Nadam se da ću ovu sezonu odraditi bez njih."

Kako se razvija situacija s vašom alergijom?

"Iznenadno i neočekivano. Prošloga sam ljeta mislio da iza sebe imam osam mjeseci odmora, a uopće nisam došao do zraka. Ispalo je da sam alergičan na neko voće, drveće i cvijeće."

Zvuči loše?

"Nije ugodno, ali borim se. Ispada da sam alergičan i na vrstu praška kojim se peru naši dresovi, cijeli mi se gornji dio tijela jednom prilikom osipao. Sada se moj dres pere zasebno."

Na treninzima ste dobro raspoloženi, izvodite svakakve šale. U Dortmundu vam je omiljena žrtva bio Nelson Valdez. Postoji li netko takav i u Hamburgu?

"Da, omiljena mi je žrtva sada Collin Benjamin, moj cimer i suigrač s kojim se najbolje razumijem. On je 'čist' u glavi, obiteljski je čovjek i super dečko. Ali, kada mi na pamet padne neka glupost, onda je on taj koji mora patiti", sa smijehom je završio Petrić, koji je izrazio i žaljenje zbog smrti Michaela Jacksona.

Petrić je odmalena, priznaje, bio zaljubljenik u glazbu 'Kralja popa',  što će pokušati dokazati i prilikom svog prvog sljedećeg pogotka. Naime, proslavu istoga začinit će svjetski poznatim plesnim korakom kojeg je Jackson izmislio.

"Bit će to teško izvedivo u kopačkama, ali svoj ću sljedeći pogodak možda proslaviti moonwalkom", kazao je.

Pročitajte više