Petrić u Baselu do 2010.

MLADEN PETRIĆ, dio udarnog Bilićevog napadačkog paketa, produžio je ugovor s švicarskim Baselom do 2010. godine. Prema izvješću na službenih stranica kluba, naš se reprezentativac obvezao na vjernost, doduše, uz nešto poboljšane financijske uvjete, do 30. lipnja 2010. 

Obzirom da mu je stari ugovor isticao istog datuma 2008. taktični Švicarci nisu ništa htjeli prepustiti slučaju, imajući također u vidu sve češće kontakte Petrićevog menadžera s jakim europskim klubovima. 

U novom ugovoru, dakako, nalazi se i fiksna odštetna klauzula za slučaj prijevremenog raskida. Petrić novim ugovorom dobija veće ovlasti prilikom eventualnog transfera u jači klub, obzirom da Basel više neće imati prava na licitaciju, već će naš napadač birati između klubova koji ponude iznos ugovoren klauzulom.

Prema podacima s Trenasfermarkta, tržišna cijena najboljeg Baselovog stijelca (50 pogodaka u 106 utakmica, 25 ove sezone) kreće se oko 3,6 milijuna eura, ali sasvim je sigurno da iz Švicarske neće za iznos manji od 6 milijuna eura. Dosad su spremnost za njegov angažman iskazali Celtic, Dinamo Kijev, Borussija Dortmund te Olympiacos.

D.R.

Pročitajte više