Petrov: Pršo je najveća opasnost, ali uvjeren sam u našu pobjedu

STILIAN PETROV, kapetan bugarske reprezentacije, uvjeren je da će njegova momčad pobijediti Hrvatsku u subotnjoj kvalifikacijskoj, iako je svjestan opasnosti koju za bugarsku obranu predstavlja naš najbolji napadač Dado Pršo.

Pršo, koji ove sezone igra u fenomenalnoj formi (zabio je za svoje Rangerse čak 21 gol), je naročito "na piku" Petrovu, koju igra u Celticu, najvećeg rivalu Rangersa, Pršinog kluba koji je ove godine od Celtica preuzeo naslov prvaka Škotske u infarktnoj završnici prvenstva.

Petrov se u razgovoru s novinarom Sportskih novosti raspitivao hoće li za Hrvatsku igrati Ivica Olić, napadač moskovskog CSKA koji je ove godine osvojio Kup UEFA, te posebno istaknuo kvalitete Darija Srne.

"Pokušat ću uzvratiti Prši pobjedom nad vašom reprezentacijom. To bi bio lijep završetak sezone u kojoj sam doživio veliko razočarenje." - kazao je Petrov, pa dodao: "Nakon subote za Bugarsku više nema popravka. Zato uopće ne razmišljam niti o jednom drugom ishodu osim o našoj pobjedi."

"Uvjeren sam da ćemo pobijediti, donijeti radost našim navijačima i ostati u utrci za SP." - dodao je Petrov, pa nastavio pričati o Dadi Prši.

"Dado je velik igrač. Sjajno se prilagodio načinu igranja u Škotskoj, inteligentan je, spretan, zabio je mnogo važnih golova za Rangers i jasno nam je da od njega dolazi najveća opasnot. Upoznao sam ga, razgovarali smo nedavno na dodjeli nagrade za najboljeg igrača Glasgowa, ostavio je odličan dojam na mene." - kazao je Petrov.

Kapetan Bugarske smatra da se ne mogu povlačiti paralele između subotnje utakmice i one iz 2003., kad su Bugari "razbili" Hrvatsku.

"Tada je bio početak kvalifikacija, imali ste novog izbornika i očito ste se još tražili. Sada je drugačije: prvi ste u skupini nakon pet utakmica, imate odličnu momčad, dolazite neopterećeni. Sve to ukazuje da ćemo sada imati neusporedivo teži posao. Ali, ponavljam: pobijedit ćemo!" - optimistično je kazao Petrov.

Na novinarski upit o tome bi li se u hrvatskoj reprezentaciji trebalo naći mjesta za veznjaka Liverpoola Igora Bišćana, Petrov je odgovorio: "Trebalo bi biti, šteta je ne iskoristiti takvog igrača. Ne ulazim u njegove odnose s trenerom, ali on je imao fantastičnu sezonu u Liverpoolu i trebao bi biti u reprezentaciji."

Pročitajte više