Petroviću dvomjesečna suspenzija

ALEKSANDAR PETROVIĆ, trener Cibone VIP dobio je dvomjesečnu suspenziju zbog toga što nije izašao iz dvorane nakon što su mu dosuđene dvije tehničke pogreške.

U susretu polufinala Hrvatskog košarkaškog prvenstva između Cibone i Zadra Petrović je u 10. minuti reagirao na odluku sudaca koji nisu priznali regularan koš Planinića za što je dobio drugu tehničku pogrešku.

Sudac koji mu je dodijelio drugu tehničku nije znao da je Petroviću samo trenutak ranije također bila dosuđena ista.

Nakon toga Petrović se preselio na tribinu. "Petrović je trebao napustiti dvoranu", izjavio je povjerenik Lige Josip Bilić, "te je zbog toga kažnjen s 2 mjeseca zabrane vođenja momčadi".

Zanimljivo je da su i suci i delegat utakmice vidjeli Petrovića u dvorani, no nitko mu nije rekao da mora izaći iz dvorane.

Aleksandar Petrović je izjavio "kako nije pojma da mora izaći, a to mu nitko nije rekao." Petrović se pita "zašto bi to on morao znati, netko ga je morao upozoriti".

Cibona može na odluku uložiti žalbu u roku od 48 no prije toga mora platiti 5,000 kuna pristojbe.

Priopćenje UO Cibone VIP:

"Konzultacijom dijela članova Uprave koji su bili dostupni, zaključeno je da će na klupi na utakmici u Splitu u subotu 31. svibnja sjediti Tomislav Mijatović, Davor Vučković, te Mihovil Nakić kao službeni predstavnik kluba. Trener Aleksandar Petrović putuje s ekipom i bit će u gledalištu tijekom utakmice.

Klub neće uložiti žalbu na odluku o zabrani obnašanja trenerske dužnosti za trenera Petrovića, jer ne vjeruje da bi to imalo bilo kakvog učinka, a vodeći se praksom dosadašnjeg ponašanja struktura Saveza.

KK Cibona VIP uputit će dopis i upozoriti HKS na događanja u proteklom razdoblju (ne samo na ovoj utakmici) za koje misli da ih Savez ubuduće mora rješavati na drugi način, isključivo radi unapređenja i zaoštravanja odnosa u našoj košarci.

Vezano za Aleksandra Petrovića, Savez mora znati da je to trener Cibone VIP i da će ga klub maksimalno zaštiti od daljnjih nasrtaja, bez obzira s koje strane dolazi".

Pročitajte više