liga nacija

Piksi je dobio pitanje o Haalandu. Odgovor je oduševio Norvežane

Screenshot: Youtube

NORVEŠKA i SRBIJA od 20:45 u Oslu u zadnjem kolu skupine drugog razreda Lige nacija igraju meč s ogromnim ulogom. Pobjedniku je zajamčeno prvo mjesto grupe te plasman u elitni rang. Prije posljednjeg gola večerašnji suparnici imaju jednako bodova (10), ali je Norveška ispred Srbije zbog boljeg međusobnog omjera. Prednost je stekla pobjedom (1:0) u Beogradu do koje ju je golom doveo Erling Haaland.

Genijalni golgeter je u sjajnoj formi. Ove sezone je za Manchester City postigao 14 golova u 10 utakmica, a spomenuti gol Srbiji bio mu je jedan od 21 koje je zabio u 22 nastupa za Norvešku. Zato je srpski izbornik, legendarni Dragan Stojković Piksi, na konferenciji za medije dobio pitanje ima li recept za Haalanda. Odgovarati je počeo na srpskom, ali je onda ponovio na engleskom kako bi ga razumjeli i Norvežani. Oni su se oduševili početkom odgovora:

"Nisam kuhar pa da tražim recept za Haalanda. On je fantastičan igrač koji je u Cityju okružen suigračima vrhunske klase i naravno da u toj situaciji njegov talent dolazi do punog izražaja. Ipak, utakmica koju je Norveška izgubila prije dva dana od Slovenije potvrđuje da i za njega ima rješenja.

Zaista ga je teško zaustaviti, ali nije nemoguće. Treba biti maksimalno skoncentriran, igrati kao i uvijek i voditi računa o njihovim centaršutevima s krila, o kontranapadima i ne dozvoliti mu da u našem šesnaestercu dobije puno prostora."

Pročitajte više