Piksi: Jugoslavija je 1990. imala šansu za osvajanje SP-a

PREDSJEDNIK srbijanskog prvoligaša Crvene zvezde Dragan Stojković - Piksi, izrazio je uvjerenje kako je reprezentacija Jugoslavije koja je 1990. godine u Italiji dogurala do četvrtfinala, prije 16 godina mogla postati svjetski prvak.

Momčad iz 1990. je bila jedna od najboljih u pogledu talentiranosti i kvalitete. Bez sumnje to je bila najbolja nacionalna momčad za koju sam imao čast zaigrati. - prenosi Reuters Piksijevo razmišljanje.

Po mome mišljenju, momčad je bilo dovoljno dobra da u Italiji ide do kraja, ali okrutan četvrtfinalni poraz od Argentine raspršio je naše snove o igranju u finalu. - rekao je Stojković.

"Dominirali smo tijekom utakmice unatoč tome da smo igrali sa svega 10 igrača već nakon pola sata susreta, imali smo mnoštvo prigoda u regularnom dijelu kao i u produžecima, no izgubili smo na 11-erce nakon što smo uspjeli doći tako blizu." - požalio se 40-godišnji predsjednik aktualnog prvaka SiCG.

Inače, Reutersov dopisnik je bivšu Jugoslaviju (polufinalisticu SP-a 1930. i 1962.) u svom članku nazvao "najuzbudljivijom" od svih istočno-europskih komunustičkih zemalja, koja je 1990. godine, prije raspada, posljednji put nastupila kao jedinstvena državna zajednica čije naslijeđe nije zaboravljeno.

I.K.

Pročitajte više