Piksi smiruje navijače, Zvezdu protiv Intera zanima samo pobjeda

NAJŽEŠĆI navijači beogradske Crvene Zvezde, suparnika zaprešićkog Intera u drugom pretkolu Kupa UEFA, burno su reagirali nakon što je njihov klub loše otvorio novu sezonu. No, čelništvo kluba uvjereno je u pobjedu protiv Intera u Zaprešiću, koja bi trebala primiriti nezadovoljne navijače.

Trening Crvene zvezde u ponedjeljak obilježio je incident: jedna skupina navijača je bacila dimnu bombu pored parkirališta na kojem su bili parkirani automobili igrača i članova stručnog stožera. Kako prenose beogradski mediji, navijači su "ozbiljno upozorili igrače da ne smiju izgubiti u Zaprešiću od Intera", a da Delije misle ozbiljno, pokazao je i kamen koji je nepoznat netko bacio u prozor ureda novog predsjednika kluba, Dragana Stojkovića Piksija.

Piksi je u razgovoru za službene stranice kluba ustvrdio da se radilo o "provokaciji" odnosno "ničem ozbiljnom", ali je odmah dodao kako u Zvezdi ne misle ignorirati zahtjeve navijača.

Dodatni pritisak na igrače Crvene Zvezde stvorio je i "ugodni razgovor" s navijačima, koji su upali na trening Zvezde te od igrača zatražili da svladaju Inter. Zbog očitog nezadovoljstva navijača, Piksi će u srijedu održati sastanak s predstavnicima Delija, potvrdio je u razgovoru za Index.hr glasnogovornik Crvene Zvezde Milan Bošković.

"Od naših navijača očekujem pristojno ponašanje na gostovanju u Hrvatskoj. Zamolit ću ih da se drže podalje od nevolja, te da ne odgovaraju na provokacije." - kazao je Piksi, te dodao kako
će dobre odnose s navijačima povratiti samo pobjeda nad Interom.

"Remi u prvoj utakmici sezone mora poslužiti kao upozorenje igračima Zvezde. Oni moraju raditi još više i kvalitetnije kako bi bili spremni na izazove koji dolaze. Moraju biti svjesni odgovornosti koja je na njima, ne smiju potonuti duhom, jer život ide dalje. Moraju vjerovati da dolaze bolji dani, a utakmica s Interom iz Zaprešića u Hrvatskoj je prava prilika da se dokažu." - zaključio je Piksi.

Da je pobjeda u Zaprešiću, odnosno prolazak u sljedeću fazu natjecanja, prvi prioritet Crvene Zvezde, potvrdio je u razgovoru za Index.hr i glasnogovornik kluba Milan Bošković.

"Kao što je rekao predsjednik kluba, Zvezda je favorit i bit će zadovoljna samo prolazom u drugu fazu natjecanja. U Hrvatskoj će Zvezda ići na pobjedu."- kazao je Bošković za Index.

Pročitajte više