Odlazak majstora: Robert Pires zauvijek će pamtiti kompliment Arsenea Wengera

Foto: Getty Images / Guliver image

ROBERT PIRES odlučio je u 42. godini završiti nogometnu karijeru. Indijska Goa bila je posljednja stanica u 23 godine dugoj avanturi majstora iz Reimsa. 

"Dosta je bilo nogometa na ovoj razini. Vrijeme je da prepustim mjesto mlađima koji dolaze. Odlazim u mirovinu. Uživao sam u predivnoj Indiji i upoznao sjajne ljude, no svjedočio sam i ogromnom siromaštvu, što je teško promatrati. Naučio sam puno iz toga", kazao je Pires, prvak svijeta 1998. i Europe 2000. s Francuskom, te osvajač Kupa konfederacija 2001. i 2003.
 
Pires je bio jedan od najfinijih veznjaka svog doba. Nogometni zaljubljenici posebno pamte njegovu asistenciju u Rotterdamu tog povijesnog 2. srpnja kada je u 103. minuti poslužio Davida Trezequeta za zlatni gol protiv Talijana i naslov prvaka Starog kontinenta. Također, bio je dio strašnog nepobjedivog Arsenala i s njim igrao finale Lige prvaka 2006. protiv Barcelone.

"Arsene Wenger mi je tih godina znao reći kako ne zna što se stvarno događa, ali da doslovno letim po travnjaku. To je kompliment koji ću zauvijek pamtiti. Bila je to sjajna momčad i imao sam veliku sreću da sam igrao sa Thierryem Henryem i Dennisom Bergkampom. Jednostavno ne žalim ni za čim", riječi su Piresa, koji je s "Topnicima" osvojio po dva naslova u Premiershipu, FA Kupu i Community Shieldu.
 

Francuz je započeo nogometnu karijeru u rodnom Stade de Reimsu, odmah zatim 1993. otišao je u Metz, pa 1998. u Marseille, odakle je preselio u sjeverni London 2000, te je 2010. postao igrač Villarreala. Nakratko se vratio u Englesku, gdje je u sezoni 2010/11 nosio Aston Ville i na kraju je svoj nogometni put završio u Indiji.

Pročitajte više