Pirlo dobio otkaz nakon poraza od Bjelice

Foto: EPA

ANDREA PIRLO (44) više nije trener Karagumruka, potvrdio je turski prvoligaš. "Omogućili smo Andrei Pirlu i njegovu stožeru da ranije napuste klub kako bi mogli planirati budućnost. Pokušat ćemo pobijediti u preostalim prvenstvenim utakmicama te iskoristiti vrijeme kako bismo stvorili plan.

Sretni smo što smo jednu sezonu surađivali s Andreom, kojem se zahvaljujemo na doprinos klubu. Želimo mu sve najbolje u budućnosti", stoji u službenom priopćenju Karagumruka, devetog kluba turskog prvenstva. Pirlo je momčad preuzeo u lipnju prošle godine, a ugovor mu je trajao do lipnja ove godine, odnosno još otprilike mjesec dana, što znači da je otišao malo prije isteka.

Posljednja utakmica kao trenera Karagumruka bila mu je u 35. kolu turskog prvenstva, kada je s 1:4 izgubio od Trabzonspora, čiji je trener hrvatski stručnjak Nenad Bjelica. Pirlo je imao fantastičnu igračku karijeru provedenu u Interu, Milanu i Juventusu, dok je kao trener vodio U-23 momčad Juventusa i njegovu prvu momčad, a potom i Karagumruk.

Pročitajte više