Pirova pobjeda Italije nad Bugarskom

ITALIJA je u sudačkoj nadoknadi ipak uspjela pobijediti Bugarsku 2:1. Sigurno će biti ljuti na Dance i Šveđane, no jesu li "azzuri" zaslužili prolaz u četvrtfinale?

Opterećeni pričama oko mogućeg dogovora Danaca i Šveđana, nogometaši Italije jedva su s 2:1 savladali već otpisanu Bugarsku, ali to im nije bilo dovoljno za prolazak u četvrtfinale, jer je utakmica Danske i Švedske završila kao po dogovoru (2:2).

Iako se očekivala golijada u mreži Zdravka Zdravkova, prvo je poluvrijeme proteklo u ravnopravnoj igri, da bi u samoj završnici do pogotka stigli Bugari. Materazzi je u svom kaznenom prostoru srušio Berbatova, te je sudac Ivanov pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Martin Petrov.

U nastavku susreta Italija je ipak bila angažiranija i izjednačenje je stiglo već u 48. minuti. Zambrotta je ubacio u kazneni prostor, Cassano je pogodio prečku, a lopta se odbila na nogu Simonea Perrotte koji je pogodio mrežu.

Nakon nekoliko propuštenih prilika, najaktivniji talijanski igrač na terenu Antonio Cassano u četvrtoj je minuti sučeva dodatka uspio donijeti pobjedu svojoj momčadi, ali ta tri boda nisu bila dovoljna da Italija uđe u četvrtfinale. Doduše, prema prikazanom to nije niti zaslužila.

Strijelci
45. min 1:0 Martin Petrov (pen)
48. min 1:1 Perrotta
94. min 2:1 Cassano

STADION: Afonso Henriques, Guimaraes

GLEDATELJA: 16000


SUDAC: Valentin Ivanov (Rusija)

STATISTIKA
UDARCI: Italija 25 (u okvir 13); Bugarska 10 (u okvir 5)
KORNERI: Italija 6; Bugarska 3
PREKRŠAJI: Italija 13; Bugarska 20
POSJED LOPTE: Italija 52%; Bugarska 48%

ŽUTI KARTONI
Materazzi (Italija);
Lazarov, M. Petrov, Stoianov, Bojinov (Bugarska)

Italija

Pročitajte više