Pistonsi svladali Celticse na gostovanju

DETROIT PISTONSI slavili su 103:97 u drugoj utakmici finala istočne konferencije. Najzaslužniji za pobjedu gostiju bio je Richard Hamilton.

Ekipa iz Detroita došla je noćas do vrijedne pobjede kojom su izjednačili na 1:1 u seriji protiv Bostona te je tako ova serija ostala u potpunosti otvorena prije nego li preseli u Detroit.

Celticsi su ove sezone u playoffu bili praktički nepobjedivi na svojem terenu, no Pistonsi su jučer odličnom igrom došli do vrijedne pobjede. Najzaslužniji za pobjedu gostiju bio je Richard Hamilton s 25 koševa i četiri asistencija. Ekipa Detroita pravilno je rasporedila strijelce među puno igrača, od boljih treba istaknuti još Chaunceya Billupsa s 19 koševa i sedam asistencija te Tayshauna Princea s 14 koševa i osam skokova.

Kod domaćina standardni vođe ekipe bili su najbolji. Paul Pierce 26 ubačaja, Kevin Garnett 24 uz trianaest skokova te Ray Allen koji je ubacio 25 koševa.

Gosti su na poluvremenu imali prednost od sedam razlike koju su do kraja treće četvrtine povećali na devet te do kraja Celticsi nisu uspjeli ništa napraviti.

Serija seli u Detroit, gdje se sutra igra treća utakmica.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više