Pitali smo vas tko bi trebao biti prva špica protiv Kanade. Evo odgovora

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija je na otvaranju Svjetskog prvenstva u Kataru odigrala 0:0 protiv Maroka. Viceprvak svijeta u tom susretu nije pokazao ni najmanju ambiciju da našteti Afrikancima pa se na udaru javnosti nakon utakmice našao i Andrej Kramarić, koji je u 71 odigranoj minuti ostao bez udarca prema golu.

Ideja Zlatka Dalića bila je najprije sačuvati gol, a u takvoj taktičkoj postavci iluzorno je bilo očekivati od Kramarića da nešto napravi bez ikakve podrške veznog reda i bokova. Hrvatska u nedjelju igra možda i ključnu utakmicu s Kanadom, a javnost je nakon ogleda s Marokom kritizirala igru i zatražila promjenu.

Dalić traži odlučnost i hrabrost u napadu

"Prema naprijed moramo biti hrabriji i odlučniji", rekao je i izbornik Zlatko Dalić nakon susreta te sad ostaje za vidjeti hoće li i sam reagirati i promijeniti napadačku opciju.

Pitali smo nakon utakmice Roberta Špehara, Igora Pamića i Krunoslava Rendulića što misle tko bi trebao biti centralni napadač u nedjelju. Špehar je istaknuo da bi "Kramariću Kanada odgovarala puno više od Maroka", a Pamić da nije "siguran da je Kramarić igrač kojeg treba promijeniti".

Rendulić, za razliku od Špehara i Pamića, prvog napadača u nedjelju vidi u jednom od dvojice igrača koji su protiv Maroka bili na klupi. Riječ je o Bruni Petkoviću i Anti Budimiru. Pitali smo i vas tko bi trebao igrati špicu protiv Kanade. U više od 22.000 odgovora ankete uvjerljivo najčešći je bio - Marko Livaja.

 

Pročitajte više