Pitamo vas: Je li HNS ispravno postupio tjerajući Vukojevića dva dana prije polufinala?

Screenshot

OGNJEN VUKOJEVIĆ, analitičar u stožeru Zlatka Dalića i bivši reprezentativac Hrvatske, razriješen je dužnosti suradnika stručnog stožera hrvatske reprezentacije te više neće biti član delegacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

HNS je ovo objavio, kao i da je Vukojeviću povučena momčadska akreditacija za Svjetsko prvenstvo.

"Hrvatski nogometni savez ovim se putem ispričava ruskoj javnosti za postupak člana stožera reprezentacije. Ognjen Vukojević i Domagoj Vida također se ispričavaju za izjave koje u svojoj namjeri nisu imale političke konotacije, ali su ostavile prostor za takve interpretacije", piše u priopćenju HNS-a.

Razlog zbog kojeg je HNS odbacio Vukojevića, a FIFA opomenula Vidu je što je bivši analitičar nakon pobjede Hrvatske nad Rusijom, na Instagramu objavio snimku sebe i reprezentativca kako usred Rusije slave Ukrajinu i kijevski Dinamo.

Vukojević je poručio: "Ovo je pobjeda za Ukrajinu i Dinamo", a Vida je dodao: "Slava Ukrajini."

Nakon nekoliko minuta izbrisao je objavu, no Rusi su je uspjeli snimiti i objaviti. Snimka Vukojevića i Vide razljutila je ruske medije zbog veličanja Ukrajine s kojom je Rusija u jako lošim odnosima otkako je Putinova država 2014. okupirala dio istočne Ukrajine i anektirala ukrajinski polutok Krim.

Pročitajte više