Pjaca odlazi iz Juventusa

Foto: Getty Images/Guliver Image

HRVATSKI reprezentativac Marko Pjaca u novu sezonu ući će u dresu novog kluba. Bivši napadač zagrebačkog Dinama uskoro bi trebao napustiti Juventus i otići u Fiorentinu.

Pjaca je u Juventus stigao nakon Europskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine. Čelnici Juvea u Pjaci su prepoznali ogroman potencijal i baš kad je dobivao sve više minuta, dogodila se teška ozljeda križnih ligamenata u prijateljskoj utakmici Estonije i Hrvatske .

Pjaca se dugo oporavljao, a prošle godine se vratio nogometu te otišao na posudbu u Schalke. Tamo je očekivao da će se naigrati i vratiti u redove talijanskog velikana, no u njemačkom klubu igrao je u samo šest utakmica.

Kako prenosi poznati talijanski stručnjak za transfere Gianluca Di Marzio, Pjaca će uskoro postati igrač Fiorentine. Klub iz Firence platit će Juventusu dva milijuna eura za jednosezonsku posudbu te će preuzeti na sebe Pjacinu plaću, a ako se odluče, moći će ga na kraju sezone otkupiti za 20 milijuna eura. Ako se to ne dogodi, Juventus je dodao klauzulu u ugovor prema kojoj ga mogu vratiti za 26 milijuna eura.

Službeni Pjacin potpis za Fiorentinu očekuje se za nekoliko dana.

Pročitajte više