Pjaca pred novim transferom. Ništa od povratka u Dinamo?

Foto: EPA

MARKO PJACA (28) mogao bi karijeru nastaviti u turskom Karagumruku, objavio je TuttoMercatoWeb. Hrvatski krilni napadač vratio se u Juventus nakon jednogodišnje posudbe u Empoliju. Pjacin ugovor s torinskim klubom vrijedi do ljeta 2024., no ondje na njega ne računaju.

La Gazzetta dello Sport u srpnju je pisala kako Juventus pregovara s Dinamom o povratku Pjace. Međutim, glasina o povratku u zagrebački klub nakon toga nije bilo. S druge strane, talijanski mediji tvrdili su da ga žele Adana Demirspor i bugarski Ludogorec. Pjacina vrijednost na Transfermarktu procijenjena je na 1.7 milijuna eura.

Posudbe u Schalkeu, Fiorentini, Anderlechtu, Genoi, Torinu i Empoliju

Pjaca je u Juventus stigao 2016. iz Dinama za 29 milijuna eura. No ubrzo su ga sustigle ozljede pa nikad nije dosegnuo svoj puni potencijal, nego se selio po posudbama. Bio je u Schalkeu, Fiorentini, Anderlechtu, Genoi, Torinu i Empoliju.

U Serie A odigrao je 109 utakmica i zabio sedam golova uz tri asistencije. U SuperSport HNL-u, uoči odlaska u Juventus, Pjaca je stao na učinku od 28 golova i 17 asistencija u 110 utakmica.

Prošle sezone imao je skromnu minutažu u Empoliju. Upisao je 17 nastupa, odnosno 519 minuta, bez konkretnog učinka. Za Hrvatsku ima 24 nastupa i jedan gol, kao i osvojenu srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Pročitajte više