MARKO PJACA

Pjacu je nazvao predsjednik Genoe i oteo ga Ivanu Juriću

Foto: Genoa C.F.C.

MARKO PJACA ove sezone će igrati za talijansku Genou. Talijanski klub je potvrdio kako ga je Juventus posudio do kraja ove sezone. 

Genoa je osim Pjace na posudbu dovela i Davida Zappacostu iz Chelseaja. Talijanski mediji navode kako se radi o posudbi bez prava prvokupa na kraju sezone, kao što se špekuliralo prethodnih dana.

Sportski direktor Genoe Daniele Faggiano ispričao je kako je nagovorio Pjacu: "Zatrpavao sam ga porukama i nisam mu dao mira. Ne samo ja nego i Perin, Badelj i Kuleševski. On je jako uzbuđen jer se želi vratiti u punu snagu i pokazati što zna." Genoa ga je tako "otela" Veroni koju vodi Ivan Jurić i koja ga je jako htjela dovesti.

Pjaca je u Juventus stigao u ljeto 2016. godine. Juventus je Dinamu isplatio za HNL rekordna 23 milijuna eura. Pjaca je uskoro počeo imati velike probleme s ozljedama te je preko 500 dana u tri godine proveo izvan terena. Neki talijanski mediji već su nazvali ovu posudbu jednogodišnjom "audicijom" za Pjacu, od kojeg Juventus još uvijek ne odustaje.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Dosad je već bio na posudbi u Schalkeu, Fiorentini i Anderlechtu, a u Genoi ima šansu privući pozornost izbornika Zlatka Dalića uoči Europskog prvenstva koje se održava narednog ljeta.

Pročitajte više