"Plakao sam zbog svega!" Pogledajte kako je Dalić proživljavao zadnje sekunde utakmice

Foto: Pixsell, EPA

ZLATKO DALIĆ u Rusiji proživljava najljepše dane u karijeri.

Hrvatsku reprezentaciju preuzeo je u najgorem trenutku u njezinoj povijesti, na rubu ispadanja iz kvalifikacija za SP.

Preuzeo je igrače u potpunom nokdaunu, groznu atmosferu oko reprezentacije i odlazak na gostovanje u Kijev na kojem nije smio izgubiti. Imao je samo jedan izlaz - pobjedu.

Deset mjeseci kasnije, Hrvatska je među četiri najbolje ekipe na svijetu, a Dalić emotivno proživljava posljedice tog uspjeha.

I danas se sjeti tog Kijeva, tvrdi da je to bio ključ. 

"Da nisam tada došao pred igrače i uvjerio ih da su najbolji na svijetu, nikada ne bismo ništa postigli", objasnio je.

Sinoć je dugo plakao nakon posljednjeg penala Ivana Rakitića. 

"Tijekom prva četiri penala bio sam uz dečke. Onda je došao Ogi i odveo me na klupu jer smo tako gledali zadnji penal protiv Danske. I zabili smo. Počeo sam plakati nakon Rakitićevog gola, od sreće, od tereta, od pritiska, ma ne znam ni ja od čega... Zbog svega." 

Sjetio se onih koji su ga kritizirali.

"Bilo je pametnjakovića koji su nas napadali, ali ja ih samo molim da nas puste da igramo. Čovjek ne smije gubiti nadu. Bilo je teških trenutaka, ali bio sam miran. Puno smo prošli zajedno, ali sam od starta vjerovao u nas i u sebe. Napadali su nas nakon turneje u Americi, a ja ih samo molim da nas puste da igramo. Mi igramo za naše ljude, mi ne igramo za lovu. Ovo je Hrvatska, pokazali smo kako igramo kada se borimo zajedno. Nisam ja ove dečke naučio pameti", kazao je Dalić. 

Pogledajte kako je proživljavao posljednje minute svoje najvažnije utakmice.


 

 

Pročitajte više