Planinić: Bilo me sramota

NA KONCU je sve ispalo kako tako podnošljivo, iako je na poluvremenu protiv Makedonaca mirisalo na totalni fijasko. Daleko od toga da smo igrali protiv potpunih dibidusa, no za reprezentaciju koja cilja na medalju onakvih 20 minuta je potpuno nedopustivo. Čak i ako su s druge strane šuterski iznimno raspoloženi Makedonci.

Od toga nije bježao nitko, pa niti izbornik Repeša. Drugo poluvrijeme već je ličilo na nešto, a čovjek koji je stvari pokrenuo nabolje bio je Zoran Planinić.

"Moram igrati duže ovako. Koliko god minuta da igram moram igrati duže ovako dobro. A ne da mi se događa da čekam. Moram tražiti da budem agresivniji, moram tražiti igru, a ne da mi lopta dođe. Ipak nisam u CSKA ili Tau da mogu dopustiti da mi igra dođe, ovdje i suigrači očekuju od mene da preuzmem malo više odgovornosti i budem agresivniji", rekao je za Kosarku.hr poprilično samokritični Planinić i dodao još par riječi o drugom poluvremenu.

"Neću vas lagati, kad gubiš na poluvremenu 20 protiv Grka i 14 protiv Makedonaca, jednostavno te sramota. Pogledajte imena u našoj svlačionici i pogledajte u suparničkoj. Jednostavno nam proradi inat, proradi sve živo. I tako moramo igrati od početka, a ne samo kad uđe voda u uši."

Zašto nam se događaju takva različita izdanja, Zoki nije znao odgovoriti.

"Kad bih ja to znao objasniti vjerojatno bi bio najbolji igrač na svijetu. Ne mogu ni ja pronaći odgovore. Razmišljam čitave noći, nisam spavao tri noć. Cijelo ovo prvenstvo osjećam neku nemoć, nekako smo rastrgani na sve strane. Malo smo i ostali poljuljani protiv Izraela i Grka, nemamo dovoljno samopouzdanja", zaključio je Planinić za Kosarku.hr

Pročitajte više