Planinićev CSKA pregazio Himki i osvojio naslov prvaka Rusije

KOŠARKAŠI moskovskog CSKA-a osvojili su 16. naslov prvaka u ruskom košarkaškom prvenstvu gostujućom pobjedom nad Himkijem 78:45 u četvrtoj utakmici finalne serije.

Već nakon poluvremena CSKA je imao 20 koševa viška (40:20) i praktički riješio svu neizvjesnost oko pobjednika, a u nastavku je još samo povećao svoju prednost.

Najbolji u pobjedničkoj momčadi bio je Slovenac Erazem Lorbek s 14 koševa, sedam skokova i četiri asistencije. Trajan Langdon ubacio je 13 koševa isto kao i Matjaž Smodiš, dok su dvoznamenkasti bili i Viktor Hrjapa i John Robert Holden sa po deset koševa.

Kod Himkija niti jedan igrač nije bio dvocifren, a najviše su ubacili Jorge Garbajosa i i Kelly McCarthy, obojica po osam koševa.

Zanimljivo je na kraju spomenuti da je 16. prvenstveni naslov koji su košarkaši CSKA-a osvojili, apsolutni rekord u svim momćadskim sportovima u Rusiji.

Iako veći dio finalne serije nije igrao zbog ozljede, Zoran Planinić tako je, nakon što je isto učinio prošle sezone u dresu TAU Ceramice u Španjolskoj, drugi put uzastopce postao nacionalni prvak.

Ruska Superliga, finale:

Himki - CSKA 45:78

CSKA dobio seriju 3:1

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više