Planinićevih sedam koševa i skokova u pobjedi CSKA



KOŠARKAŠI moskovskog CSKA bez ikakavog su problema u Moskvi pobijedili španjolsku Caju Laboral 86:63, u prvoj od mogućih pet utakmica četvrtfinala Eurolige.

Moskovljani su već nakon prvog poluvremena vodili sa 20 koševa razlike (49:29), pa su u nastavku samo rutinski odrađivali posao, a Zoran Planinić bio je najkorisniji igrač utakmice u 23 minute igre.

Imao je Planinić šest poena, sedam skokova (sve u obrani) i jednako toliko asistencija, po dvije osvojene i izgubljene lopte te čak šest iznuđenih prekršaja. Gađao je 2-2 za dva poena, 0-2 za tricu i 2-2 iz slobodnih bacanja. Sve to priskrbilo mu je vrijednosni indeks 21, najbolji na utakmici.

Andrej Vorončevič je bio najbolji strijelac u CSKA-u sa 15 koševa (7 skokova), Viktor Hrjapa je dodao 14, a Ramunas Šiškauskas 13 koševa, uz 5 asistencija.

U gostujućoj momčadi, koju vodi crnogorski trener Duško Ivanović, najbolji su bili BiH reprezentativac Mirza Teletović i Fernando San Emeterio sa 11 koševa, dok je Tiago Splitter ubacio 10 poena. Hrvatski centar Stanko Barać odigrao je 11 i pol minuta, ali je ostao bez poena (0-1 iz igre). Upisao je dva skoka i dvije izgubljene lopte. Druga utakmica četvrtfinala na redu je u četvrtak, 25. ožujka, a nakon toga se serija seli u Vitoriju.

Pročitajte više