Planiniću ipak sezona za dokazivanje

ZORAN PLANINIĆ može mirno krenuti u novu NBA sezonu. Njegov angažman u New Jersey Netsima visio je o koncu, iako se u predsezoni isticao vrlo dobrom igrom. Ipak, čini se da je na kraju ipak uspio pridobiti predsjedika Roda Thorna i glavnog menadžera Eda Stefanovskog, i natjarati ih da zavuku ruke u džepove.

1.5 milijuna američkih dolara, je naime, cijena novog Planinćevog ugovora. Planinić je, prema pisanju američkog tiska, bio pomalo iznenađen odlukom čelnika, ali vjeruje da on može nositi teret koji mu se nametnuo.

Naš je reprezentativac u prve dvije sezone imao prosjek od četiri koša, 1.3 skoka i 1.2 asistencije. Bez obzira na kvalitetu koju je Zoka potvrdio u predsezoni, Stefanovski smatra da mora biti standardan i igrati bez oscilacija koje su mu svojstvene.

Kako piše na službenim stranicama Netsa, Thorn, pak, smatra da će se Planinić razviti u još boljeg igrača, kao i da će na terenu pokazati veću razboritost.

"Zoran je vrlo svevrstan tip igrača i pokazao je golem napredak tijekom protekle dvije sezone. Očekujemo da će se i dalje tako razvijati." - kazao je Thorn.

Pročitajte više