Plantić razbio rivala za interkontinentalni pojas. Thunder je sad u svjetskom Top 10

Foto: Profimedia

LUKA PLANTIĆ (27) impresivno je ostvario osmu pobjedu u isto toliko profesionalnih borbi. Tehničkim nokautom u petoj rundi je u njemačkom Aschaffenburgu pobijedio do sada najtežeg protivnika, Jacka Cullena iz Engleske. Tako je osvojio WBC-ov International pojas u supersrednjoj kategoriji.

Hrvatski boksač, poznat pod nadimkom Thunder, od početka meča je napadao ozbiljnog suparnika sjajnim kombinacijama. Cullen je bio nemoćan protiv nadahnutog Plantića. Svih pet rundi Thunder je dominirao. Prvu rundu je nadmoćno uzeo, a u drugoj protivniku raskrvario nos. Cullen, koji je do tada davao značajan otpor, u trećoj rundi se povukao te smo do kraja gledali Plantićevu dominaciju.

Cullena je u petoj rundi poslao na pod serijom udaraca u tijelo. Presudio je onaj u jetru. Cullen se doduše uspio ustati nakon odbrojavanja, ali odmah zatim je morao odustati jer je iz njegovog kuta u ring doletio ručnik. Plantić je tako došao do pobjede koja mu jamči mjesto među najboljim boksačima svijeta.

Savršenim učinkom u osam mečeva, od čega je sedam pobjeda izborio nokautom, Plantić je zaslužio mjesto na WBC-ovoj Top 10 ljestvici izazivača. To je prva stepenica na putu prema cilju koji je sam otkrio nakon meča - borbi protiv Canela Alvareza. No do tada Plantića čeka dosta mečeva, a prvi idući je na ljeto. 

Pročitajte više