BOKS

Plantića još samo jedna pobjeda dijeli od Olimpijskih igara

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

LUKA PLANTIĆ je stigao na jednu pobjedu od toga da osigura nastup na ovoljetnim Olimpijskim igrama u Tokiju u kategoriji boksača do 81 kilograma nakon što je prekidom u prvoj rundi svladao Armenca Gora Nersesjana u svom prvom nastupu na kvalifikacijskom turniru u Parizu.

Plantić je nezadrživo krenuo u napad od prve sekunde, natjerao višeg Armenca na povlačenje, bacao ga na konopce i u kutove, a na polovici prve runde, nakon serije jakih udaraca i jednog razornog krošea u tijelo, bacio ga je u nokdaun. Armenac nije dobio priliku predahnuti, Plantić je još žešće navalio i nakon silovitih serija udaraca u tijelo i glavu, sudac je, 30 sekundi prije kraja prve runde, ponovo morao brojati Armencu i prekinuo je meč.

Plantićev protivnik u četvrtfinalu u subotu bit će čvrsti, agresivni Irac Emmat Brennan koji je jednoglasnom odlukom pobijedio Švicarca Uku Smajlija. Bit će to sudar dvojice razarača, a pobjednik će biti sigurni putnik na Olimpijske igre.

Budući da iz poluteške kategorije iz Pariza u Tokio putuje šestero boksača, poraženi će dobiti priliku izboriti olimpijsku vizu kroz repesaž.

Pročitajte više