NOGOMET

Platini: Poštujem i Ronalda i Messija, ali...

Foto: EPA

CRISTIANO Ronaldo i Lionel Messi trebali su karijere nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama ili Kini, tvrdi Michel Platini, razočaran u odluke obojice da klubove u kojima su stekli status legendi mijenjaju drugim velikanima. 

U intervjuu koji je dao za Gazzettu dello Sport nekadašnja zvijezda Juventusa i bivši osramoćeni predsjednik UEFA-e govorio je o svom bivšem klubu pa se tako dotaknuo i nedavno pridošlog Dušana Vlahovića, za kojeg je rekao da ga nije znao otprije. Smatra da mu nedostaje zadnji pas da bi mu igra bila još bolja.

Kritika za najbolje

Razgovor je došao i do vremena Juventusa s Cristianom Ronaldom u postavi. Portugalac je po dolasku iz Real Madrida nastupio u 134 utakmice za Juve i postigao 101 gol, no torinski velikan s njim nije napravio korak naprijed u Ligi prvaka.

"Poštujem Ronalda i Messija, ali ja sam se umirovio kad su mi bile 32 godine. Mogao sam potpisati za Barcelonu ili Marseille, ali želio sam se poistovjećivati s klubom s kojim sam ispisao povijest. Ronaldo je bio Real, a Messi Barcelona. Da sam na njihovom mjestu, otišao bih u SAD ili Kinu, ne u drugi veliki klub", rekao je Platini, koji misli i da Messiju nije trebala pripasti Zlatna lopta 2021.

"Neću zaboraviti tko me lažno optužio"

"Tko je osvojio Ligu prvaka i Europsko prvenstvo? Jorginho", rekao je, a onda kritizirao i nogometne čelnike, predsjednika FIFA-e Giannija Infantina i predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina. "Bit ću blag, ne poštujem ih. Mogu pričati što žele, ali ja nikad neću zaboraviti tko me lažno optužio i istjerao iz nogometa. Oni su pobijedili, a ja nikad neću prestati tražiti pravdu", zaključio je.

Pročitajte više