Platini se (ne)svjesno bori sa vjetrenjačama!

NOVI predsjednik UEFA-e Michel Platini jedan je od nas, barem se tako predstavljao prije izbora za predsjednika krovne nogometne organizacije staroga kontinenta, a glavna njegova zamisao bila je omogućiti malim klubovima pristup najcjenjenijem i najelitnijem nogometnom natjecanju planeta Zemlje.

No, u posljednje vrijeme sve je očiglednije kako te njegove zamisli neće baš proći, jer je previše tu interesanata u vidu sponzora, televizijskih kompanija i nadasve moćnika, kojima promjene i nisu baš na odmet, a kada izgubiš njihovu podršku, kao što bi to mogao Platini, ukoliko nastavi forsirati promjene, nemaš baš šanse "okititi jelku za Novu godinu."

Platini je obećavao i brda i doline prije no što je izabran, a kada je zasjeo na zlatni stolac, shvatio je da mora smanjiti zahtjeve, došavši na ideju da se trećeplasirani i četvrtoplasirani klubovi liga petica međusobno sudare u kvalifikacijama za Ligu prvaka. I to čak ne zvuči loše, ali kako sada stvari stoje, ni to neće ići.

Naime, vodeći ljudi organizacije G14 dogovorili su sastanak nekoliko dana prije finala Lige prvaka u Glasgowu, gdje će raspravljati o tome koliko je zapravo neprihvatljiv prijedlog Michela Platinija.

Nitko se ne želi razmetati izjavama u ovom osjetljivom trenutku, ali je procurila informacija, gdje jedan od čelnika G14 kaže sljedeće: "Oštro ćemo se protiviti prijedlogu Michela Platinija, a imamo i podršku televizijskih kompanija, koje plaćaju ogromnu količinu novca kako bi prenosile utakmice najboljih europskih klubova. Izborna obećanja su nešto sasvim normalno, ali promijeniti tako uspješan proizvod kao što je Liga prvaka, bila bi enormna pogreška."

Bilo kako bilo jedno je jasno: Ili je Platini iznimno naivna ili pak iznimno lukava osoba!

V.B.
Foto: AFP

Pročitajte više