Platinijeva vizija Lige prvaka

NOVI predsjednik UEFA-e Francuz Michel Platini objavio je kako zamišlja novo organiziranu Ligu prvaka.

Nižeplasirani klubovi najjačih liga Europe(Engleske, Španjolske, Italije, Francuske, Njemačke i Portugala) odmjerili bi tako snage međusobno, u jednom finalnom kvalifikacijskom kolu.

Do sada su ovi klubovi imali svojevrsni imunitet u ždrijebu i nisu se mogli susretati u kvalifikacijskim kolima, kako bi se izbjeglo njihovo možebitno ispadanje.

"Ovim prijedlogom ne želim nauditi spomenutim ligama i klubovima, već samo želim postaviti nekakvu ravnotežu u pristupu najcjenjenijem nogometnom natjecanju na svijetu. Jednostavno ne mogu zamisliti da su trećeplasirani ili četvrtoplasirani klubovi Engleske, Španjolske i Italije važniji od prvaka Poljske, Češke i Danske", rekao je Platini, prenosi portal "Sportinglife".

Ova Platinijeva vizija mora još dobiti odobrenje UEFA-inog kongresa, ali ovakvo razmišljanje predsjednika UEFA-e svakako može veseliti sve tzv. male klubove i male države. Ako i ukoliko se prihvati ovaj prijedlog visokopozicioniranog Francuza, on neće stupiti na snagu prije sezone 2009/2010.

V.B.
Foto: AFP

Pročitajte više