Plenković: HNS je začahuren, morat će se prozračiti

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković prokomentirao je poduzete mjere u hrvatskom sportu i kratko se osvrnuo na sutrašnje izbore za predsjednika HNS-a.
 
"Vlada je u svoja dva proračuna povećala izdvajanja za sport. Smatramo kako je sport važan za cjelokupni kolektiv. Državna tajnica Janica Kostelić donijela je odluku da se za vrhunske sportaše nagrade povećaju za sto posto. Želimo depolitizirati sport i predati ga sportašima", izjavio je.
 
Predsjednik najvišeg organa izvršne vlasti iznio je svoje gledište i o Hrvatskom nogometnom savezu.
 
"U skladu je sa zakonom, ali je začahuren kada je riječ o mogućnostima kandidature. Ne mislim da je situacija osobito zdrava jer se pokazalo da je bilo i drugih kandidata koji su pokazali interes. Vjerujem da će se Hrvatski nogometni savez morati prozračiti u razdoblju koje je pred nama", kritički je poručio Andrej Plenković i odgovorio na upit što Sportska inspekcija Središnjeg državnog ureda za sport pretražuje u uredima Hrvatskog nogometnog saveza.
 
"To je posao koji radi Državni ured. To nije posao u koji je involviran predsjednik vlade. Inspekcija radi svoj posao. Provjerava zakonitost i regulativnost", prenosi N1 riječi Andreja Plenkovića.
 
Izborna skupština Hrvatskog nogometnog saveza zakazana je za 22. prosinca s početkom u 12 sati u zagrebačkom hotelu Sheraton. Davor Šuker jedini je kandidat za predsjedničku fotelju jer je Dario Šimić još prije nekoliko tjedana bio eliminiran iz utrke budući da nije sakupio dovoljno potpisa županijskih saveza.

Pročitajte više