Pletikosa definitivno potpisao

NAKON dugih pregovora i iščekivanja čelnika splitskog prvaka, Pletikosa je konačno doputovao u grad pod Marjanom. Za Index je tu vijest potvrdio i direktor Hajduka Fredi Fiorentini.

"Pletikosa je nakon naših velikih nastojanja konačno potpisao jednogodišnji ugovor. No, cifra od 82 tisuće eura koju spominjete nije točna. Pletikosa je potpisao do 30. lipnja sljedeće godine, kada bi se trebao vratiti u Ukrajinu." - kazao nam je uvijek ljubazni direktor Hajduka.

O navodnom dolasku Mihaela Mikića, koji je trebao biti alternativa nakon neuspjelih pregovora s Pelaićem, Fiorentini pak, ne zna ništa.

"Spominjalo se mnogo imena, no samo dan prije kraja prijelaznog roka, malo je mogućnosti da ti transferi budu realizirani. Što se Mikića tiče, ni sam ne znam tko ga je spominjao kao potencijalnog Hajdukovca." - kaže Fiorentini.

No, vratimo se mi na najzvučniji dolazak ove sezone, zbog kojeg su Štimac i ekipa mnogo toga stavili na kocku.

Pletikosa se na meti Haduka našao već na samom početku prijelaznog roka, no tada je taj prelazak bio maksimalno daleko od ostvarenja. Hajdukov "problem vratara" kulminirao je nakon potopa iz Mađarske, te je Pletikosa bio prikazivan kao najbolja moguća opcija. Šuškalo se i da rođeni Splićanin nakon utakmice s Brazilom jednostavno nije mogao smiriti srce, koje iz hladne Ukrajine stalni vuče toplom jugu.

Bilo kako bilo, želja mu se konačno ostvarila. Nije uzalud Štimac putovao u Milano na pregovore s milijunašem Ahmetovom, kao što niti Ćiro nije uzalud nagovarao velikog gazdu da odriješi kesu.

Šahtar, pak, prema Pletikosi za vrijeme jednogodišnje posudbe neće imati nikakvih financijskih obaveza.

Pročitajte više