Pletikosa na posudbi u Fulhamu

TRENER ukrajinskog Šahtara Mircea Lucescu u opširnom razgovoru za službene klupske stranice potvrdio je vijest o odlasku našeg reprezentativnog vratara Stipe Pletikose u engleski Fulham.

Splićanin, naravno, neće dobiti odriješene ruke, već na Otok odlazi na navjerojatnije jednogodišnju posudbu, kao i prošle sezone, kada je pojačao svoj Hajduk.

Nije nikakva tajna da Pletikosa već dugo vremena nagovara čelnike da mu omoguće odlazak iz Ukrajine, drugim riječima, da spuste bezobrazno visoko odštetu, kad ionako mora stalno grijati klupu. No, bogati gazda Rinat Ahmetov i dalje je nepopustljiv pa je Pletikosa pronašao tek novo kratkoročno rješenje.

No, trener Lucescu, komentirajući šanse Šahtara u iznimno teškoj grupi Lige prvaka s Romom, Olympiacosom te Valencijom, dao je nagovijestiti neke nove smjernice što se tiče prodaje igrača.

"Nikoga ne želimo prodati, trebaju nam igrači za rotaciju. Vukić je u Villereal otišao samo na posudbu, a danas bi Pletikosa trebao riješiti stvar s Fulhamom. Radi se također o posudbi. Ukrajinske igrače želimo zadržati u Donjecku i ako je moguće, povećati njihov broj. Radije ćemo na tržište pustiti klupske internacionalce." - kazao je trener Sahtara, dodajući i kako se nada da će naš reprezentativac Darijo Srna biti u potpunosti izliječen do početka natjecanja u Ligi prvaka.

D.R. 

Pročitajte više