Pletikosa najbolji nogometaš Hrvatske

KAPETAN Hajduka i prvi vratar hrvatske nogometne reprezentacije Stipe Pletikosa izabran je za najboljeg nogometaša Hrvatske za 2002. godinu u tradicionalnoj 31. anketi "Večernjeg lista".

Ocjenjivački sud najčitanijeg dnevnog lista u zemlji sačinjavalo je 11 bivših reprezentativaca iz različitih generacija koji su Pletikosi dodijelili 93 boda, a igraču Juventusa i prošlogodišnjem laureatu Igoru Tudoru 80.

Na trećem mjestu je napadač Dinama i reprezentacije Ivica Olić sa 76 bodova, četvrti sa 74 Dario Šimić iz Milana, peti Dario Srna iz Hajduka sa 36, na šestom Robert Kovač (Bayern) sa 30, sedmi je Tomislav Butina (Dinamo) 29, osmi Jerko Leko (Dinamo Kijev) 18, dok su deveto mjesto podijelili Marko Babić (Bayer) i Milan Rapaić (Fenerbahče) sa po 16 bodova.

Stipe Pletikosa ujedno je proglašen i za najboljeg igrača Hrvatske nogometne lige za što mu je glavna urednica "Večernjeg lista" Ružica Cigler uručila statuu "Pobjednik", rad akademskog kipara Stipe Sikirice.

Istodobno, na prigodnoj svečanosti u zagrebačkom hotelu "Opera" kojemu su nazočili brojni nogometni i sportski djelatnici za "Nadu godine" hrvatskog nogometa izabran je nogometaš Dinama i mlade reprezentacije Niko Kranjčar.

Pročitajte više